ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ 55.000 τόνοι ελαιολάδου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ 55.000 τόνοι ελαιολάδου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΡΗΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ 
Πενήντα πέντε χιλιάδες (55.000) τόνοι ελαιολάδου από την περυσινή δραματική χρονιά παραμένουν στις αποθήκες, αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να οδηγήσει τις ποσότητες αυτές στον μηχανισμό της αποθεματοποίησης. Την αποκάλυψη των αποθεμάτων έκανε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου και γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου, που ενώ ζήτησε όπως στην Ισπανία να ενεργοποιήσει και η χώρα μας την αποθεματοποίηση του ελαιολάδου, εισέπραξε αρνητική απάντηση από την αρμόδια υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή. 
Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης έχει αποστείλει στην κυβέρνηση υπόμνημα μέσω του οποίου ζητάει με τεκμηριωμένο τρόπο να αποζημιωθούν τόσο οι ελαιοπαραγωγοί όσο και οι αμπελουργοί της Κρήτης, για τις ζημιές από τον καύσωνα του Μαΐου, όπως αναφέρει η neakriti.gr. Συγκεκριμένα, άκαρπη ήταν για άλλη μια φορά η συζήτηση στη Βουλή για τη λήψη μέτρων στήριξης για την ελαιοκομία. Ενώ δηλαδή ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Βασίλης Κεγκέρογλου, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου λόγω των υψηλών αποθεμάτων του λαδιού στις δεξαμενές στη χώρα μας, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, του απάντησε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε αποθεματοποίηση, γιατί δε θα λειτουργήσει προς όφελος της τιμής παραγωγού, όπως συνέβη στην Ισπανία. 
Αντιθέτως, είπε, έχουμε έτοιμο τον φάκελο για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για την περυσινή μειωμένη τιμή, ο οποίος θα έχει συμπληρωθεί με επιπλέον στοιχεία μέχρι το τέλος Ιουλίου και θα σταλεί τον Αύγουστο για έγκριση από την Κομισιόν, δηλαδή περίπου 10 μήνες μετά την περυσινή συγκομιδή στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages