ΑΥΞΗΘΗΚΕ η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας μεταξύ των ποταμών Αρκαδικού και Νέδας! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΑΥΞΗΘΗΚΕ η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας μεταξύ των ποταμών Αρκαδικού και Νέδας!

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ όπως φαίνεται από τα λεγόμενα της γνωστής Μ.Κ.Ο. Αρχελών αν λάβουμε υπόψη τα δεδομένα οι φωλιές ωοοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καθώς ισχυρίζεται ότι αποτυπώθηκαν 2.000 φωλιές της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta σύμφωνα με τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ στο νότιο τμήμα του Κυπαρισσιακού κόλπου, από τη Νέδα μέχρι τον Αρκαδικό ποταμό..! Φυσικά ως γνωστόν ο Κυπαρισσιακός φιλοξενεί μία από τις σημαντικότερες περιοχές ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στη Μεσόγειο! 
Σε καταγραφή και αποτύπωση πάντως βρίσκεται στην περιοχή το πρόγραμμα του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ, με εθελοντές και αρωγούς από όλο τον κόσμο στην παραλία ωοτοκίας και τον περιβαλλοντικό σταθμό στον Αγιαννάκη! Παρά τα νέα δεδομένα στην φύση φαίνεται ότι αυτό το καλοκαίρι το έμβιο είδος παραμένει καθοριστικό στο ραντεβού τους για την ωοτοκία τους στον Κυπαρισσιακό κόλπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages