ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Χωρίς λευκή νύχτα φέτος στην Κυπαρισσία, χωρίς πανηγύρια με λιγότερους επισκέπτες αλλά κάπως αυξητική κίνηση μόνο για λίγες ημέρες είναι το αποτύπωμα της αγοράς για το φετινό καλοκαίρι της πανδημίας στις περιοχές της Κυπαρισσίας. 
Χωρίς όμως τζίρο και στα καταστήματα αφού φαίνεται ότι φέτος η παγωμάρα που υπάρχει λόγω της πανδημίας οδηγεί τους καταναλωτές μόνο στη θάλασσα για μπάνιο και λίγες διακοπές. Ενδεικτική είναι η κατάσταση που αποτυπώνεται τόσο στην εστίαση όσο και στους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου.
 Στην εστίαση μάλιστα η μείωση φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει το 50 τοις 100 Σε κάποιες περιπτώσεις η πτώση σε ό,τι αφορά καταστήματα εστίασης είναι αισθητή καθώς φαίνεται ότι μόνο η παράδοση πακέτου στο σπίτι κυριαρχεί ενώ  η κατάσταση φαίνεται είναι καλύτερα στις καφετέριες. Στο κλάδο του λιανεμπορίου ωστόσο στην ευρύτερη περιφέρεια της Κυπαρισσίας τα πράγματα είναι δυσοίωνα και περιγράφεται με μελανά χρώματα. 
Στους κλάδους ένδυσης και υπόδησης φαίνεται ότι μείωση ξεπεράσει το 60 τοις 100 ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις υπάρχουν καταστήματα το οποία αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος δεδομένου ότι υπάρχουν μέρες χωρίς καν να χτυπήσουν ταμειακή μηχανή. Η κατάσταση βέβαια βελτιώθηκε λίγο τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου. Και θα είναι αυξητική μέχρι τα μέσα του Δεκαπενταύγουστου οπότε μέχρι τότε θα επικρατήσει τουλάχιστον το φαινόμενο του εσωτερικού εγχώριου τουρισμού στην περιοχή μας. Τα δύσκολα όμως έπονται λένε οι επαγγελματίες.
ΙΩΑΝ.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages