ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας έκανε αποδεκτό το ψήφισμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Σαράντος Κουκούμης που αφορούν τις ελλείψεις του Δασαρχείου Κυπαρισσίας στην αντιπυρική προστασία. 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο ψήφισμα τονίζεται ότι: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά την τακτική συνεδρίασή του αφού έλαβε υπόψη ότι: 
1. Βρισκόμαστε στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, των οποίων ο περιορισμός της εξάπλωσης και των καταστροφικών συνεπειών τους εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από τα αντιπυρικά έργα που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα, τα υλικά μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν το Δασαρχείο Κυπαρισσίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και βέβαια την ετοιμότητα του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. 
2. Το Δασαρχείο Κυπαρισσίας με τις σοβαρές ελλείψεις που έχει σήμερα σε προσωπικό και μηχανήματα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις αυξημένες υποχρεώσεις του και σε εξωτερικές δράσεις, όπως καθαρισμός βασικού οδικού δικτύου 150 χλμ. περίπου, επάνδρωση του πυροφυλακίου στον Προφήτη Ηλία Φιλιατρών, επισκευές υδατοδεξαμενών κ.λπ., αλλά και εσωτερικά η υπηρεσία, λόγω έλλειψης δασολόγων και άλλου υπαλληλικού προσωπικού, αδυνατεί να εκδώσει έγκαιρα αποφάσεις σε αιτήματα συνδημοτών μας (κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών, ταυτοποίησης παραχωρητηρίων, άρσης ή κήρυξης εκτάσεων ως αναδασωτέων, ποινικές υποθέσεις κ.λπ.), με συνέπεια να υπάρχουν χιλιάδες αιτήματα των συνδημοτών μας αναπάντητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Λόγω έλλειψης προσωπικού αδυνατεί να απορροφήσει και το ελάχιστο ποσό των 16.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (Πράσινο Ταμείο), για υλοποίηση έργων αντιπυρικής προστασίας και οδοποιίας. 
3. Εχει πεπαλαιωμένα οχήματα που παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες και ακινητοποιούνται, αλλά και η ασφάλεια του προσωπικού τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο, αλλά το πιο τραγελαφικό είναι ότι με βάση τη σύμβαση που έχει υπογράψει το Τμήμα Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Κρατικών Οχημάτων με την εταιρεία υγρών καυσίμων «Γ. Δεληγιάννης Α.Ε.» το κοντινότερο πρατήριο για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων του Δασαρχείου Κυπαρισσίας το βρίσκουν σε απόσταση 55 χλμ., στο Επιτάλιο Ηλείας και το Δασονομείο Γαργαλιάνων σε απόσταση 31 χλμ., στο Χανδρινό Πυλίας, με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, ταλαιπωρία προσωπικού και οχημάτων, αλλά και κατασπατάληση χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages