ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ρίπεσι , 17 Ιούλη 2020 
Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι του χωριού, Έχοντας περάσει εύλογο χρονικό διάστημα απ'την εμφάνιση των <<εισαγόμενων>> κρουσμάτων κοροναϊού των αλλοδαπών συγχωριανών μας σας παραθέτω με σειρά τα γεγονότα : 
Ο Γ.......με την μητέρα του Β..... και τον γιό τού Φ.... , Τ..... έφυγαν οδικώς για την Αλβανία στις 27/6 και επέστρεψαν στις 10/7 το απόγευμα. Η Β..... είχε εκδηλώσει συμπτώματα πυρετού τις τελευταίες μέρες πρωτού αναχωρίσουν από την Αλβανία για την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι η Β... στην Αλβανία είχε κάνει εξαγωγή δοντιού και έτσι θεώρησαν ότι ο πυρετός προέρχεται από αυτό καθώς είχε και πρήξιμο. 
Περνώντας τα σύνορα δεν τους έγινε κανένας έλεγχος (θερμομέτρηση κτλ), ενώ στην Πάτρα πήγαν στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα για το πρησμένο δόντι και τον πυρετό. 
Εκεί δεν τους δέχτηκαν αφού δεν εφημέρευε το νοσοκομείο και τους είπαν να απευθυνθούν σε νοσοκομείο κοντά στην περιοχή τους. Στο χωριό έφτασαν την Παρασκευή το απόγευμα και το βράδυ πήγαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας λόγω αυξημένου πυρετού. Εκεί θεωρώντας ότι ο πυρετός προέρχεται από το δόντι την έστειλαν στο σπίτι της τα ξημερώματα , κάνοντας της όμως τεστ κορονοϊού επειδή είχε μπει από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα του τεστ βγήκαν Κυριακή πρωί και δώθηκε εντολή να διακομιστεί στο Νοσοκομείο του Ρίου , το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την Πελλοπόνησο. 
Απ'την Κυριακή το πρωί ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγίες στις δύο εμπλεκόμενες οικογένειες να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι όπως και έγινε. Ο Τ.... έχοντας πολύ ελαφριά συμπτώματα και μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και το Νοσοκομείο Καλαμάτας , πήγε με τον πατέρα του την Τρίτη το πρωί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για να κάνουν το τεστ. Την ίδια μέρα το τεστ βγήκε θετικό και λόγω των ελαφριών συμπτωμάτων , πέρνοντας οδηγίες μπήκε σε κατ'οίκον περιορισμό για 14 ημέρες μαζί και όλη η οικογένεια. Να αναφέρω ότι και ο Γ.... και ο Φ.... έκαναν τεστ που βγήκαν αρνητικά. 
Οι υπόλοιποι των δύο αυτών οικογενειών (της Β... και του Τ...) δεν έκαναν τεστ , αφού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ αρκεί να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους , αφού δεν παρουσίασαν κανένα σύμπτωμα. Επίσης οι άλλες δύο οικογένειες αλλοδαπών συγχωριανών μας, αυτοβούλως έμειναν καραντίνα στο σπίτι τους. Εξαιτίας του φόβου και της ανησυχίας που επικράτησαν στο άκουσμα της έιδησης δημιουργήθηκαν ανυπόστατα και φαντασιόπληκτα σχόλια στο χωριό μας και στην ευρύτερη περιοχή. Τα πραγματικά γεγονότα είναι τα παραπάνω. Οι εμπλεκόμενοι μόνο το Σάββατο κυκλοφόρησαν , ειδικότερα ο Γ... και ο Τ..... και όχι η Β..... 
Η Β.... ήταν ασθενής και έτσι ούτε κυκλοφόρησε ούτε δούλεψε στην Ταβέρνα , όπως διέδωσαν και τα τοπικά μέσα , τα οποία στην συνέχεια διαψεύτηκαν. Ψυχραιμία !! Ανησυχούμε αλλά δεν φοβόμαστε. Προσέχουμε για να είμαστε όλοι καλά. Ας ευχηθούμε περαστικά στους ασθενείς μας και ας ενθαρρύνουμε, εμψυχώνοντας αυτούς που είναι καραντίνα στέλνοντας τους ένα μήνυμα συμπαράστασης. Ας συλλογιστούμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στην θέση τους 
 Ελπίζω να σας διαφώτισα. Για ό,τι νεώτερο θα επικοινωνήσουμε με άλλη ανακοίνωση. Καλή αντάμωση ...
 ΥΓ : Να μην ξεχάσω ως πρόεδρος του χωριού, να μην ευχαριστήσω τον Δήμο Τριφυλίας που έλαμψε με την απουσία του !!!
ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του χωριού τον οποίο ευχαριστούμε κ.ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ.
-ΤΟ KYPARISSIANEWS ΣΕΒΟΜΕΝΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages