Εξαρθρώθηκε σπείρα μεγάλου κυκλώματος με απάτες και στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Εξαρθρώθηκε σπείρα μεγάλου κυκλώματος με απάτες και στη Μεσσηνία

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται στη συστηματική τέλεση απατών σε πανελλαδικό επίπεδο. Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Κρήτη, την Αττική, την Αχαΐα, την Ηλεία και τις Κυκλάδες συνολικά 17 άτομα, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για συγκρότηση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη απάτης (κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα) και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 
Πρόκειται για το αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, Έλληνα υπήκοο ηλικίας 43 ετών, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή για παρόμοιες υποθέσεις, δυο βασικά στελέχη της οργάνωσης (άνδρα και γυναίκα) ηλικίας 20 και 25 ετών και 14 συνεργούς τους – περιφερειακά μέλη. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η εμπλοκή ακόμη 37 μελών της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και τρίτο βασικό στέλεχος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Πέμπτη οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με τη συνδρομή των κατά τόπους αρμοδίων Αστυνομικών Υπηρεσιών.
 Πώς δρούσε η σπείρα 
Βάσει της αστυνομικής έρευνας όπως αναφέρει η Καθημερινή, η εγκληματική οργάνωση ήταν ιεραρχικά δομημένη με τη μορφή πυραμίδας, την κεντρική διεύθυνση της οποίας είχε ο 43χρονος, ως αρχηγικό μέλος, με βασικά στελέχη – συνεργάτες δυο άνδρες και μια γυναίκα. Παράλληλα στην οργάνωση συμμετείχαν 50 περιφερειακά μέλη. Ως προς τη μέθοδο απάτης που χρησιμοποιούσαν, ο αρχηγός της οργάνωσης προέβαινε σε πληθώρα τηλεφωνημάτων προς ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως πρωινές ώρες που λειτουργούν τα τραπεζικά ιδρύματα, τους συστηνόταν ως διευθυντής ή υπάλληλος τράπεζας, είτε ως ανιψιός δημάρχου είτε ως υιός ιερέα και με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων, τα οποία ισχυριζόταν ότι δικαιούνταν ως αναδρομικά λόγω κρατήσεων παρελθόντων ετών, συνήθως σε συντάξεις, ή από ασφαλιστικούς φορείς, τους έπειθε να καταθέσουν σε διάφορους λογαριασμούς τραπεζών αντίτιμο ίσο με τον ΦΠΑ του χρηματικού ποσού που δικαιούνται. 
Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστικός, τους ανέφερε ότι έχει εκδοθεί τραπεζική επιταγή στο όνομά τους, πλην όμως έχει λήξει προ μίας ημέρας ή λήγει την ίδια μέρα και ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εντός της αυτής ημέρας, δίνοντάς τους ελάχιστο χρόνο επαλήθευσης των ισχυρισμών του, εκμεταλλευόμενος την πίεση χρόνου με την οποία τους είχε φέρει αντιμέτωπους προς όφελός του και με στόχο να τους εξαπατήσει και να αποκομίσει όσο δυνατόν μεγαλύτερο περιουσιακό όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages