8 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους για ναυαγοσωστική κάλυψη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

8 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους για ναυαγοσωστική κάλυψη

 


Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Απέδωσε η συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου εξέφρασε την ικανοποίηση της ΚΕΔΕ για την εκταμίευση του ποσού των 8 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη μέρους των ναυαγοσωστικών αναγκών σε οργανωμένες και μη παραλίες των Δήμων της Ελλάδας.

Η ΚΕΔΕ είχε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ξεπεραστεί το σοβαρό πρόβλημα της χρηματοδότησης  και από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε το πρόβλημα ήταν σε συνεχή διάλογο με το Υπουργείο Εσωτερικών.
Χωρίς την παραπάνω χρηματοδότηση οι Δήμοι της Ελλάδας δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που απορρέουν εκ του νόμου για την ναυαγοσωστική κάλυψη των οργανωμένων και ελεύθερων παραλιών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη με το άρθρο 101 του ν. 4804/2021 «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών και λοιπές διατάξεις», προβλέφθηκε παράταση της ημερομηνίας εκκίνησης της χρονικής περιόδου δραστηριοποίησης ναυαγοσωστών για την 22α Ιουνίου 2021, ενώ οι συμβάσεις που έχουν ήδη συναφθεί είναι νόμιμες και έχουν πλήρη ισχύ.

Η ΚΕΔΕ επισημαίνει πως θα χρειαστεί μια μικρή παράταση λίγων ημερών για να ολοκληρωθούν  οι διαγωνιστικές διαδικασίες, με δεδομένη τη δυσχέρεια εξεύρεσης κατάλληλου προσωπικού, δεδομένους ότι οι σχολές ναυαγοσωστών δεν λειτούργησαν σωστά λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages