ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

 


Tι προβλέπεται μετά την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας

Αλλαγές στο επίδομα παιδιού, το γνωστό σε όλους μας Α21, στο επίδομα στέγασης και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα προγραμματίζει το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. Συγκεκριμένα η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, προβλέπει τροποποιήσεις στις εξουσιοδοτικές διατάξεις για τη χορήγηση του Α21 σε ό,τι αφορά τη χρονική διάρκεια κατά την οποία οι δικαιούχοι αποστερούνται το δικαίωμά τους να εισπράτουν το επίδομα παιδιού. Ωστόσο, η εφαρμογή των αλλαγών αυτών θα ξεκινήσει από τη νέα σχολική χρονιά, δηλαδή το 2021-2022.

Επιπλέον, ο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.) θα καταβάλει στους ανάδοχους γονείς ατόμου με αναπηρία οικονομική ενίσχυση μέχρι άτομο αυτό να συμπληρώσει τα 26 έτη.

Στην τροπολογία διευθετούνται και άλλα ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων του υπουργείου και άλλα θέματα που αφορούν το προσωπικό.

 Τι προβλέπουν οι νέες διατάξεις

Οι διατάξεις της τροπολογίας είναι οι εξής:

  • Επέρχονται τροποποιήσεις στις εξουσιοδοτικές διατάξεις χορήγησης του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ως προς τη χρονική διάρκεια αποστέρησης του σχετικού δικαιώματος, εφόσον δεν πληρούνται οι ειδικώς οριζόμενες προϋποθέσεις. Παράλληλα μετατίθεται η έναρξη εφαρμογής των εν λόγω διατάξεων για το σχολικό έτος 2021 -2022, αντί για το σχολικό έτος 2020-2021.
  • Παρέχεται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.) στους ανάδοχους γονείς οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών ατόμου με αναπηρία, που έχουν υπό τη φροντίδα τους, μέχρι τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας του, αντί καθ’ όλη τη διάρκεια της αναδοχής, όπως ισχύει σήμερα.
  • Προβλέπεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του δικαιώματος στη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης αναστέλλεται το δικαίωμα του αναδεχόμενου ατόμου σε οικονομικές ενισχύσεις – επιδόματα που χορηγούνται στο πλαίσια γενικών και ειδικών προνοιακών προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Παρέχεται η δυνατότητα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λόγω των ειδικών συνθηκών της υγειονομικής κρίσης και των έκτακτων μέτρων στήριξης της αγοράς εργασίας και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 15ης 9.2021, κατά παρέκκλιση των εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, να διενεργεί διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, προσφεύγοντας στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης εφαρμογών του πληροφοριακού Συστήματος (Π.Σ.) ΕΡΓΑΝΗ και διαλειτουργικότητάς του με άλλα πληροφοριακά συστήματα καθώς και να παρατείνει υφιστάμενες δημόσιες συιιβάσεις για τα ανωτέρω αντικείμενα, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάθεσης.
  • Παρατείνεται, κατόπιν αιτήματος τους, έως την 31η. 12.2021, αντί έως την 30η.6.2θ21 η υπαλληλική σχέση
  • Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων και ασκούντων χρέη Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, παρά τη συμπλήρωση του εξηκοστού έβδομου (67ου) έτους της ηλικίας τους, για την αντιμετώπιση των έκτακτον αναγκών των υπηρεσιών ως προς την άμεση εφαρμογή των μέτρων στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, λόγω των συνεπειών διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages