Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Ξ.ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Ξ.ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ


 ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΞΕΝΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

Αξιότιμοι πολίτες της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής του νομού Ηλίας,, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι άλλων φορέων και αγαπητοί συνάδελφοι, τα μέλη του συλλόγου  εργαζομένων της Ν.Μ. Κυπαρισσίας σας Ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας!

 Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, δεν πρέπει να επιτρέψουμε, όσα με αγώνες έχουν κατακτηθεί από το εργατικό κίνημα, να ακυρωθούν. Αναφερόμαστε στα δικαιώματά μας, εργασιακά και συνδικαλιστικά. Πέρα όμως από αυτό, αντιμετωπίζουμε καθημερινά, προβλήματα που εμποδίζουν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργεία του νοσοκομείου μας αποφασίσαμε, να σας ενημερώσουμε και να ζητήσουμε τη βοήθεια σας, για να βρεθούν λύσεις, έτσι ώστε το νοσοκομείο μας να έχει τη δυνατότητα να παρέχει όσο δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας και να αντιστρέψουμε την προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου μας.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε πως η διοίκηση του Γ.Ν. Μεσσηνίας, στην προσπάθειά της να ενισχύσει τη Ν.Μ. Καλαμάτας, ενισχύοντας τα υπάρχοντα τμήματα, συνεχίζει να μετακινεί γιατρούς από την ήδη υποστελεχωμένη Ν.Μ. Κυπαρισσίας, προς το Ν.Μ. Καλαμάτας. 

Συγκεκριμένα:

  1. Μετακίνησε την τελευταία μόνιμη πρόσληψη ιατρού ακτινολόγου της Ν.Μ.Κυπαρισσίας στην Ν.Μ.Καλαμάτας επ΄ αόριστον για την κάλυψη των αναγκών αυτής, χωρίς πάλι να υπολογίσει τις επιπτώσεις στους συμπολίτες μας και εννοείται δυσχεραίνοντας ακόμα πιο πολύ το  δύσκολο έργο  των λιγοστών ιατρών αφού τους αφαιρεί τα λιγοστά διαγνωστικά μέσα που διαθέτουν.

  2. Συνεχίζει να μετακινεί τους δύο μοναδικούς παιδιάτρους της Ν.Μ. Κυπαρισσίας για την κάλυψη  εφημεριών του μήνα στην Ν.Μ. Καλαμάτας. Εάν υπολογίσουμε τα ρεπό τα οποία δικαιούνται κατόπιν των εφημεριών αυτών, δεν απομένουν εφημερίες για το νοσοκομείο μας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η παιδιατρική κλινική να μην νοσηλεύει πλέον παιδιά και να λειτουργεί, μόνο ως τακτικό εξωτερικό ιατρείο. Όμως η διοίκηση «βολεύτηκε» και αντί να προβεί σε ενέργειες για την κάλυψη των κενών θέσεων της συγκεκριμένης ειδικότητας για της ανάγκες της Ν.Μ. Καλαμάτας, εξακολουθεί να μετακινεί τους παιδιάτρους της Κυπαρισσίας.

  3. Βάση νόμου, οι υπάρχοντες παθολόγοι δεν επαρκούν αριθμητικά για καλύψουν όλες τις εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας, με αποτέλεσμα ενώ νοσηλεύονται ασθενείς καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, να μην καλύπτονται όλες οι ημέρες του μήνα από ειδικευμένο ιατρό παθολόγο και οι ασθενείς να είναι αναγκαστικά υπό την επίβλεψη ειδικευόμενου ιατρού παθολογίας. Επίσης τις ημέρες που δεν εφημερεύει ειδικευμένος ιατρός Παθολόγος, τα παθολογικά περιστατικά που εξετάζονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χρήζουν εισαγωγής και νοσηλείας, διακομίζονται για παροχή φροντίδας στη Ν.Μ. Καλαμάτας. Αυτό έχει ως συνέπεια την απασχόληση του ΕΚΑΒ για την μεταφορά τους, καθώς και οικονομικές επιπτώσεις τόσο για τους ασθενείς και τους οικείους τους, καθώς και για την τοπική οικονομία. Βέβαια έγινε προκήρυξη για έναν Ιατρό Παθολόγο και η θέση έμεινε άγονη.   

  4. Η Μ.Τ.Ν. παρόλο που διαθέτει υπέρ σύγχρονα μηχανήματα, λόγο της πρόσφατης αντικατάστασής τους, εξυπηρετεί τρεις ημέρες την εβδομάδα τους αιμοκαθαρόμενους εφόσον υπάρχει μία μόνο Νεφρολόγος Ιατρός. Τις εφημερίες εκτός από την Νεφρολόγο, τις καλύπτει και ένας Γενικός Ιατρός. Τις άλλες τρεις παραμένει κλειστή.  Σήμερα λόγο της  θερινής περιόδου και παρόλο που υπάρχουν κενές θέσεις για την φιλοξενία ασθενών, έχουν γίνει 25 αιτήσεις  για φιλοξενία  στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Κυπαρισσίας. Αλλά λόγο ελλείψεις ιατρών δεν μπορούν να γίνουν δεκτές, παρά μόνο ελάχιστες εως καθόλου.

  5. Υπάρχει μόνο μία Αναισθησιολόγος  Ιατρός, με αποτέλεσμα, πέραν των καθημερινών χειρουργείων όλες τις καθημερινές ημέρες, ξεπερνώντας το ωράριό τους, δεν μπορεί να καλύψει όλες τις εφημερίες των χειρουργών, ώστε αν συμβεί κάτι επείγον να βάλουν χειρουργείο. Αφού η προηγούμενη Διοίκηση έγκρινε την μετάθεση, της τότε μοναδικού μόνιμου αναισθησιολόγου. Εδώ τρέχει προκήρυξη για αναισθησιολόγο, να δούμε αν υπάρξει ενδιαφέρον… 

  6. Υπάρχει μόνο ένας Ιατρός Καρδιολόγος, εφόσον ο δεύτερος έχει μετακινηθεί στην Ν.Μ. Καλαμάτας. Ο οποίος δεν μπορεί να καλύψει τις εφημερίες όλου του μήνα και πολλές φορές όταν έχει ρεπό ή άδεια να υπάρχει πρόβλημα και με τα χειρουργεία. Και όλοι γνωρίζουμε πώς ένα έμφραγμα αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, αφήνει ανεπανόρθωτες βλάβες ή θα κινδυνεύσει η ζωή του ασθενούς..

  7. Η γυναικολογική κλινική δεν δουλεύει εφόσον ο Ιατρός Γυναικολόγος δεν καλύπτεται από παιδίατρο ώστε να αναλαμβάνει τοκετούς και δεν έχει συνέχεια αναισθησιολόγο.

  8. Οι τέσσερις γραμμές για τα εμβόλια δεν καλύπτονται σε γραμματειακή υποστήριξη  από διοικητικό προσωπικό αλλά από νοσηλευτές, καθώς και εδώ υπάρχει πρόβλημα κάλυψης ιατρών, με αποτέλεσμα να μετακινούν ιατρούς από το Κ.Υ. Φιλιατρών για μερικές ανάγκες.

  9. Από τους τρεις Φαρμακοποιούς που έχουμε, ο ένας έχει μετακινηθεί στην Ν.Μ. Καλαμάτας και ο δεύτερος μετακινείται κάθε Δευτέρα στην Καλαμάτα για να καλύψει της ανάγκες του ΕΟΠΥΥ.

  10. Λόγο ελλείψεις προσωπικού είναι η δεύτερη φορά ενόψει πανδημίας που η Διοίκηση έχει σταματήσει την νυχτερινή βάρδια στις καθαρίστριες.  

  11. Το ΤΕΠ καλύπτεται με αγροτικούς σε καθημερινή βάση, με την κάλυψη από ειδικευμένους από εφημερία ετοιμότητας ή μικτής και σπάνια ενεργούς. Οι οποίοι πολλές φορές συνοδεύουν τα περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία, καθυστερώντας έτσι την διεκπεραίωση των περιστατικών αφού πίσω μένουν ελάχιστοι.

 

Συνοψίζοντας τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, προκύπτει πως ναι μεν η Ν.Μ. Καλαμάτας, έχει παραχωρήσει στην Ν.Μ. Κυπαρισσίας έναν επικουρικό χειρουργό. Αλλά και από την Ν.Μ. Κυπαρισσίας έχουν μετακινηθεί προς Καλαμάτα:  ένας επικουρικός οφθαλμίατρος, ένας επικουρικός καρδιολόγος, μία επικουρική φαρμακοποιός,  οι δύο μοναδικοί παιδίατροι  και ένας ακτινολόγος.

Κλείνοντας, Με αφορμή τη σημερινή Πανελλήνια Πανυγειονομική στάση εργασίας τασσόμαστε: 

  • υπέρ της απόσυρσης του Νομοσχεδίου που κατεδαφίζει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που με αγώνες κατακτήθηκαν,

  • κατά της κατάργησης του 8ώρου και της θέσπισης της 10ωρης και απλήρωτης υπερωριακής εργασίας υπό το πλαίσιο της ευέλικτης  εργασίας με την επιβολή ατομικών συμβάσεων από τους εργοδότες,

  • υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, οι οποίοι κάλυψαν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εκπαιδεύτηκαν από το προσωπικό, φρόντισαν ασθενείς, υπό το κλίμα της αβεβαιότητας για το αν οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν, και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό και τους στηρίζουμε.

  • υπέρ της αύξησης των μισθών,

  • υπέρ της ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας, γιατί όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα σε Ποιοτική Δωρεάν Δημόσια Υγεία. 

  • υπέρ της ένταξης στα ΒΑΕ, οι καθημερινή μας επαφή, τόσα χρόνια, με πολλά λοιμώδη νοσήματα και όχι μόνο του covid-19, επιβάλει την ένταξή μας.

 

Κλείνοντας αντιλαμβανόμαστε δυστυχώς πώς η διοίκηση του Γ.Ν. Μεσσηνίας, πέραν της υποβάθμισης στην οποία μας έχει συστηματικά οδηγήσει, προκαλεί την απαξίωση της Ν.Μ. Κυπαρισσίας ακυρώνοντας την κάθε προσπάθεια που καταβάλλουμε συλλογικά, μα και ο καθένας μας προσωπικά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες με ασφάλεια και υψηλή ποιότητα στους συμπολίτες μας. 

 

Σκοπός μας είναι εκθέτοντας τα προβλήματα μας, να σας κρατήσουμε ενήμερους για την κατάστασή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages