ΑΡΩΓΟΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

ΑΡΩΓΟΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 


Για την περιφερειακή Αρχή τα θέματα της εκπαίδευσης και των τριων βαθμίδων αποτελούν προτεραιότητα”, σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην παρέμβασή του κατά την μέσω τηλεδιάσκεψης διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 που έγινε σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου με φορείς της εκπαίδευσης της Περιφέρειας.

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δυνατότητα της Περιφέρειας να διαθέσει πόρους -από το ΕΣΠΑ, καθώς και από άλλα προγράμματα- προκειμένου να διευκολύνει και να υποστηρίξει την παροχή γνώσης στους μαθητές, ενώ τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να συνδράμει για την συντήρηση, την κατασκευή και τον εξοπλισμό σχολείων, στο ενδεχόμενο που δεν διαθέτουν τις σχετικές πιστώσεις οι δήμοι και οι σχολικές επιτροπές.

“Τασσόμαστε υπέρ των ολοκληρωμένων σχολείων, όχι υπέρ των μονοθεσίων. Σκοπός μας πρέπει να είναι η προσφορά γνώσης στα παιδιά. Είναι κατανοητό πως όταν κλείνει έστω κι ένα μονοθέσιο σχολείο προκαλούνται προβλήματα στα χωριά, αλλά εφόσον τασσόμαστε υπέρ της προσφοράς γνώσης προς τα παιδιά θα πρέπει να τασσόμαστε και υπέρ σχολείων πλήρως στελεχωμένων με εκπαιδευτικούς” δήλωσε σε άλλο σημείο ο περιφερειάρχης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια τάσσεται υπέρ των πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

“Σχολείο σημαίνει παιδιά και προς αυτά θα διατεθούν πιστώσεις από την Περιφέρεια. Τα κλειστά σχολεία είναι απλώς κτήρια που παραχωρούνται στους δήμους για χρήσεις που εκείνοι αποφασίζουν” σημείωσε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages