ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- VIDEO

 


ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Την καθολική εκτίμηση ότι υγεία δεν ανήκει σε χρώματα ούτε σε κόμματα παρά μόνο στον ελληνικό λαό κατέθεσαν κατά την παράσταση διαμαρτυρίας στα πλαίσια πανελλαδικές κινητοποιήσεις τόσο οι εργαζόμενοι όσο και φορείς της Τριφυλίας στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην νοσηλευτική μονάδα της Κυπαρισσίας.


Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε για να διατρανώσει την καθολική απαίτηση υγείας που ανέδειξε η πανδημία στέλνοντας μήνυμα προς την κεντρική εξουσία για άμεσα μέτρα. Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Ξένια Στρατικοπούλου προέβη σε σημαντικές αναφορές τόσο στις ελλείψεις που παρουσιάζονται  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρά τις πρόσφατες λίγες καλύψεις θέσεων, αλλά κυρίως στάθηκε στο μαρτύριο όπως το χαρακτηρίζουν όλοι των μετακινήσεων γιατρών στο νοσοκομείο της Καλαμάτας δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση του λαού και των ασθενών. Μάλιστα έγινε ιδιαίτερη αναφορά την μονάδα τεχνητού νεφρού που αποτελεί πρότυπο για τη χώρα μας και την περιοχή μας η οποία δυστυχώς υπό στελεχώνεται όπως κατήγγειλε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων.



ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2012 ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΤΡΩΜΑ  

Το μεγαλύτερο βέβαια αίτημα αποτελεί το γεγονός της τροποποίησης του κανονισμού συγχώνευσης με το νοσοκομείο Καλαμάτας που έγινε επί νέας Δημοκρατίας το 2012. Δηλαδή την επαναφορά της αδικίας σε βάρος του ιδρύματος.

Παράλληλα αναφορά στο θέμα των καλύψεων προσωπικού έκανε Κα Κατερίνα Γαρυφάλλου που εκπροσωπεί συμβασιούχους εργαζόμενους από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζουν να εργάζονται ανανέωση συμβάσεων χωρίς να εξασφαλίζεται το εργασιακό τους μέλλον αλλά και εξυπηρέτηση του κοινού.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

Επισημαίνουμε ότι στην κινητοποίηση αναφορά στα προβλήματα των νοσηλευτικών μονάδων έκανε εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας Δ.Φαββατάς υποστηρίζοντας ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Τέλος δείτε μία έγινε για το σύστημα υγείας από το Σαράντο Κουκούμη Για τις χρηματοδοτήσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις σε τι αφορά τον τομέα της υγείας, προβλέποντας ότι υπάρχει σχεδιασμός ώστε τα δημόσια νοσοκομεία να θυσιαστούν στον τομέα των ιδιωτικών συμφερόντων ενώ παράλληλα προέβη σε σημαντική αναφορά στις ευθύνες των κυβερνήσεων για το νοσοκομείο το οποίο στην καρδιά του καλοκαιριού οι ανάγκες διπλασιάζονται λόγω επισκεπτών. ΙΩΑΝ. ΜΠ.

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/qabkiFQDZ4w



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages