Η ΔΕΥΑΤ ΧΡΕΩΝΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Η ΔΕΥΑΤ ΧΡΕΩΝΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


 Απόφαση για χρέωση ύδρευσης σε σχολεία και εκκλησίες και διακοπή υδροδότησης στην παραλία Ελαίας αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

Στην απόφαση, η οποία ελήφθη σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ τον Ιούλιο και δημοσιεύθηκε μόλις χθες στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: ΨΖΚΡ465ΘΠ4-7Β3, αναγράφεται επί λέξει: «Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο αριθμού έντεκα (11) μελών βρέθηκαν παρόντα έξι (6) μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας, Αυρηλιώνη Χαράλαμπου, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της ΔΕΥΑΤ, Ψιλογαλάνη Παναγιώτα, εισηγείται το 12ο θέμα σχετικά με τη χρέωση σχολείων- εκκλησιών και διακοπή υδροδότησης παραλίας Ελαίας και είπε: “Ο κ. Γιαννακούρας, ως προϊστάμενος Ύδρευσης, ζητά να υπάρξει απόφαση για τη χρέωση σχολείων και εκκλησιών, καθώς στα σχολεία υπάρχει κρατική επιδότηση για την πληρωμή των ΔΕΚΟ κ.τ.λ. και οι εκκλησίες έχουν έσοδα.

Επίσης, ανέφερε ότι στην παραλία της Ελαίας γίνεται κατασπατάληση του νερού από τους λουόμενους και τους κατοίκους οι οποίοι το χρησιμοποιούν για διάφορες εργασίες. Ζητά την άδεια του Δ.Σ. να προχωρήσει σε διακοπή στην υδροδότηση της παραλίας. Η υδροδότηση να γίνει με τη νόμιμη διαδικασία μετά αίτηση του προέδρου και την αγορά παροχής, με τη χρέωσή της ανάλογα την κατανάλωση. Τα μέλη συμφώνησαν να χρεωθούν τα σχολεία βάσει κανονισμού ύδρευσης και οι μεγάλες εκκλησίες, ενώ στις μικρές που λειτουργούν περιοδικά, να κλειδώνονται οι βρύσες για να υπάρχει έλεγχος στην κατανάλωση. Παρακαλώ για τη λήψη απόφασης”.

Το Δ.Σ., λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας, τις τοποθετήσεις των μελών, το ν. 1069/80, το ν. 4412/16, καθώς και το ν. 4483/17 και έπειτα από συζήτηση, αποφασίζει ομόφωνα: Να εφαρμοστεί ο κανονισμός και να χρεώνονται οι κεντρικές εκκλησίες και τα σχολεία. Να γίνει διακοπή στις βρύσες στην παραλία της Ελαίας για την προστασία της κατανάλωσης του πόσιμου νερού. Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 96/2022…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages