«Ζορμπάς – Βίος & Πολιτεία του αληθινού Γιώργη Ζορμπά» στον Δήμο Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

«Ζορμπάς – Βίος & Πολιτεία του αληθινού Γιώργη Ζορμπά» στον Δήμο Τριφυλίας


 Από την πρώτη ταινία αφιέρωμα στον κ. Ζορμπά “Zorba the Greek” το 1964, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, στην ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, Μάριου Τσόκα «Ζορμπάς – Βίος & Πολιτεία του αληθινού Γιώργη Ζορμπά» στο Ανοιχτό Θέατρο “Νότα Αρνόκουρου” την Κυριακή, 21 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ελάτε να γνωρίσουμε τον αληθινό Γιώργη Ζορμπά, τον πατέρα του Γιώργη, τις εργασίες που έκανε ο Ζορμπάς και να μάθουμε για τη συνάντηση του με τον Καζαντζάκη στο Άγιο Όρος .Απόσπασμα από τη συνέντευξη του σκηνοθέτη στην “Ε”: “Ο αληθινός Ζορμπάς πάντα χόρευε ζεϊμπέκικο, ποτέ δεν χόρεψε συρτάκι”. Από τα γραφόμενα του Καζαντζάκη χρησιμοποίησα ένα πολύ μικρό μέρος. Τα υπόλοιπα που θα δείτε είναι πληροφορίες που έχω συλλέξει μέσα από τα λεγόμενα της κόρης του, της Ανδρονίκης. Αυτή είναι ο κορμός της ταινίας, εκείνη μας διηγείται και θυμάται καταστάσεις στην παραλία της Καλογριάς. Στηρίχθηκα κάνοντας έρευνα κυρίως στις διηγήσεις της Ανδρονίκης και του συγγραφέα Γιάννη Αναπλιώτη, ο οποίος έχει γράψει ένα βιβλίο για τον Ζορμπά με τίτλο “Ο Αληθινός Ζορμπάς και ο Νίκος Καζαντζάκης”. Παράλληλα, στην έρευνα μου βοήθησε ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Γιώργος Στασινάκης και η συγγραφέας Κατερίνα Εξαρχουλέα – Γεωργιλέα, όπου τον πατέρα της τον βάφτισε ο Γιώργης Ζορμπάς. Είναι όλα πραγματικά γεγονότα, χωρίς να έχω παραποιήσει τίποτα. ‘Ενα από αυτά ήταν το φωτογραφείο Κεχάεφ που είχε ανοίξει ο Ζορμπάς στην Καλαμάτα λίγο πριν φύγει για το εξωτερικό, το οποίο το δούλεψαν μέχρι και τα εγγόνια του”

Ανοιχτό Θέατρο ‘ΝΟΤΑ ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΥ’, στον Πύργο “Μπάρμπα Αλέκου” στις παρυφές του χωριού Πλατάνια Τριφυλίας, πάνω από τους καταρράκτες της Νέδας, αντίκρυ στον Επικούρειο Απόλλωνα και την αρχαία Φιγαλεία, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages