4 ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΒΟΛΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

4 ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΒΟΛΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ


 Στο Ιόνιο Πέλαγος επιχειρούν ρωσικά πλοία μετά την αποχώρηση τους από την Αδριατική Θάλασσα σύμφωνα με τον Ιταλό Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας Ναύαρχο Τζιουζέπε Κάβο Ντραγκόνε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα La Repubblica.

Τα πολεμικά πλοία της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκονται πλέον στο Ιόνιο Πέλαγος είναι το αντιτορπιλικό Admiral Tributs (783), το πλοίο πληροφοριών Vasiliy Nikitich Tatishchev (SSV231), το καταδρομικό Varyag (011), και η φρεγάτα Admiral Grigorovich (745).

Σϋμφωνα με τον Ιταλό Ναύαρχο «υπάρχει συνεχής ανταγωνισμός στη Μεσόγειο. Η παλιά ιδέα της ειρήνης δεν υπάρχει πλέον: περνάμε απευθείας από τον ανταγωνισμό στην κρίση, η οποία κινδυνεύει να μετατραπεί σε σύγκρουση».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες: η ρωσική παρουσία προορίζεται να συνεχιστεί και να αυξηθεί.»

Στις 31 Ιουλίου, ο Πούτιν υπέγραψε ένα έγγραφο στο οποίο ανέφερε τη Μεσόγειο ως στρατηγική και θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ όπου οι Ρώσοι θα διατηρήσουν μια σταθερή ναυτική δύναμη.

Θα είναι ιδιαίτερα διεκδικητικοί στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, όπου θέλουν να δημιουργήσουν μια βάση στο Σουδάν. Θα προσπαθήσουν να επαναδραστηριοποιηθούν στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Αλγερία. Η ρωσική προσοχή δεν είναι πλέον μόνο στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην κεντρική Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Ιταλό Ναύαρχο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, επιχειρησιακά τα ρωσικά πολεμικά πλοία εποπτεύουν τις ΝΑΤΟϊκές κινήσεις στην περιοχή της Μεσογείου και ενδεχομένως να παρέμβουν σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης στον πόλεμο της Ουκρανίας, αποκλείοντας τα σκάφη της συμμαχίας να περάσουν το στενό του Οτράντο και τον Βόσπορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages