Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 10χρονο από τη Νέα Φιγαλεία – Από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας τώρα Νοσηλεύεται διασωληνωμένος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 10χρονο από τη Νέα Φιγαλεία – Από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας τώρα Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

 


Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τον 9χρονο Κωνσταντίνο, μαθητή δημοτικού από την Νέα Φιγαλεία, που διαγνώστηκε με ιογενή μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό, το παιδί είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και οι γιατροί συνιστούν ψυχραιμία, περιμένοντας να δουν πώς θα ανταποκριθεί ο μικρός στην θεραπεία που του χορηγείται. Φυσικά η ευχή όλων είναι ο 9χρονος Κωνσταντίνος να γίνει γρήγορα καλά και να επιστρέψει σύντομα «σιδερένιος» στο σπίτι του και φυσικά στους συμμαθητές του και στα μαθήματά του.

Χθες το πρωί και μετά τη σύσκεψη που έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης, ανάμεσα στον δήμαρχο Ζαχάρως Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως Προκόπη Παπαζαφείρη και τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανδρέα Καρατζά, έγινε απολύμανση στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό Νέας Φιγαλείας, προκειμένου να μην έχουμε διασπορά του ιού στους χώρους των σχολείων και στην κοινότητα.

«Περιμένουμε ο Κωνσταντίνος να επιστρέψει σύντομα στο σχολείο του»

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος δήμαρχος Ζαχάρως βρέθηκε από νωρίς χθες το πρωί στη Νέα Φιγαλεία, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση του παιδιού, ενώ επέβλεψε και την απολύμανση που έγινε στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο της κοινότητας.

«Ο μαθητής είναι αυτή τη στιγμή διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» των Αθηνών και η κατάσταση του από την ενημέρωση που έχω από τη μητέρα, είναι ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Θεωρούμε κρίσιμες τις επόμενες ώρες, περιμένουμε και τις νέες εξετάσεις από τους γιατρούς, έτσι ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ περιμένουμε και τον Κωνσταντίνο να επιστρέψει σύντομα στο σχολείο του. Χθες το βράδυ είχαμε μία σύσκεψη, όπου συμμετείχε ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας και αποφασίσαμε από κοινού να μείνει σήμερα το σχολείο κλειστό, για να γίνει απολύμανση, κάτι που έγινε δηλαδή σήμερα, και ευελπιστούμε να μην υπάρχει κάποια άλλο κρούσμα, ώστε από αύριο να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα για τα παιδιά».

Για το αν υπάρχει ανησυχία στην περιοχή ο κ. Μητρόπουλος τόνισε.

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία, άλλωστε μετά από τις οδηγίες που δόθηκαν από τους υπεύθυνους και τον ΕΟΔΥ, για το πώς πρέπει να προστατεύσουν τα παιδιά τους οι γονείς, πιστεύω ότι έχει γίνει ότι είναι απαραίτητο για να μην υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία λοιπόν και σε επικοινωνία που είχαμε με τους Διευθυντές των σχολείων, σήμερα δεν υπάρχουν απουσίες στα σχολεία μας, υπάρχει κανονική παρουσία των παιδιών. Θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα. Εμείς από την πλευρά μας, αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε, δηλαδή να ενημερώνουμε τους διευθυντές των σχολείων για να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει και θεωρώ ότι τα έχουν λάβει. Εμείς ως δημοτική αρχή θα είμαστε δίπλα τους σε ότι κι αν χρειαστεί, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα. Αυτό που κάναμε, πρώτα είναι να απολυμάνουμε τα σχολεία της Νέας Φιγαλείας, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο και ότι και να χρειαστεί θα είμαστε δίπλα στην κοινότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages