ΕΡΕΥΝΑ- ΓΙΑΤΙ το οικόπεδο της πρώην Νομαρχίας στη Κυπαρισσία δεν θα γίνει Διοικητήριο αλλά παιδική χαρά; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

ΕΡΕΥΝΑ- ΓΙΑΤΙ το οικόπεδο της πρώην Νομαρχίας στη Κυπαρισσία δεν θα γίνει Διοικητήριο αλλά παιδική χαρά;

 

BLOGGER

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας είχε προτείνει να γίνει Διοικητήριο το οικόπεδο της πρώην Νομαρχίας
ΓΙΑΤΙ τελικά το οικόπεδο της Νομαρχίας δεν θα γίνει Διοικητήριο αλλά παιδική χαρά;
Αγοράστηκε, δαπανήθηκαν μελέτες αλλά το έργο έμεινε στα χαρτιά...


ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΒΟΕΙΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  

ΠΡΙΝ από ένα χρόνο το Δ.Σ. Τριφυλίας ζητούσε να μην αλλάξει η χρήση και ο σκοπός για τον οποίο αγοράστηκε και πληρώθηκε με 1.750.000 ευρώ από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας το 2010, επί νομάρχη Δημήτρη Δράκου, το οικόπεδο ανατολικά του Δημαρχείου στην Κυπαρισσία, και να κατασκευαστεί εκεί Διοικητήριο και ό,τι άλλο προβλέπει η μελέτη (σ.σ. επικαιροποιημένη) που εκπονήθηκε τότε, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, καταψηφίζοντας τροποποίηση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Τριφυλίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το έργο «Δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας». Τελικά με νεότερη απόφαση το Δ.Σ. Τριφυλίας όρισε ότι το οικόπεδο...κάποια στιγμή θα γίνει παιδική χαρά!

Όπως, δε, επισήμαναν τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος το βράδυ της Δευτέρας, αθλοπαιδιές προβλέπονται στην παραλία Κυπαρισσίας, εντός Σχεδίου Πόλεως, στην ΠΕ 3, και υπάρχει έτοιμη μελέτη, καθώς είχε ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» αλλά δεν υλοποιήθηκε.
Για παιδική χαρά, σημείωσαν να γίνει σύγχρονη και ασφαλής στο χώρο του ΟΣΕ, πλησίον της κεντρικής πλατείας, εκεί που λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια [ο χώρος αυτός έχει παραχωρηθεί εσαεί στο Δήμο Κυπαρισσίας επί δημαρχοντίας Κωνσταντίνου (Τάκη) Αδαμόπουλου]. Μάλιστα, τόνισαν πως αυτό που παρουσιάζεται δεν είναι αθλητικό κέντρο, αλλά υπαίθριος χώρος αθλοπαιδιών και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από συλλόγους και τμήματά τους για προπονήσεις ή και αγώνες, ενώ εξαρχής επισήμαναν πως ούτε και για αυτό το θέμα υπήρχε απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Κυπαρισσίας.
Επίσης, πρόσθεσαν τότε πως το έργο έχει δύο υποέργα στην μελέτη. Το πρώτο, 317.000 ευρώ περίπου, είναι μόνο για διαμόρφωση χώρου, τοιχία και χαλίκια και για αυτό φέρεται πως υπάρχει η πίστωση, ενώ το δεύτερο υποέργο, ποσού 1,02 εκ. ευρώ, για προμήθειες και κατασκευές. Αυτό δεν έχει εξασφαλισμένη πίστωση και πάει σε μέλλοντα χρόνο, μετά τις εκλογές που τελικά πέρασαν…Τελικά γιατί το έργο έμεινε στα χαρτιά και σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα σε μελέτες αναρωτήθηκαν οι σύμβουλοι… IΩΑΝ. ΜΠ. kyparissianws.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages