ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΡΙΜΑΙΑ-ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ: «Να τελειώσει ο απάνθρωπος πόλεμος - Μεσσηνιακό λαδι κι ελιές αγοράζουν οι Ρώσοι» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΡΙΜΑΙΑ-ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ: «Να τελειώσει ο απάνθρωπος πόλεμος - Μεσσηνιακό λαδι κι ελιές αγοράζουν οι Ρώσοι»

 


ΤΗΝ ευχή να σταματήσει ο πόλεμος που στοιχίζει στις 2 χώρες εξέφρασε ο φίλος αναγνώστης - ανταποκριτής μας ως μέλος του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Φιλίας Σεργκέι Ουχάνεβ μιλώντας στον Ιωάννη Μποζίκα.
Ο ίδιος μάλιστα διαθέτει ελληνικό κατάστημα με Μεσσηνιακά προιόντα όπως ελαιόλαδο και ελιές Καλαμάτας, αλλά και πλήθος ειδών για την περιοχή...Έστειλε ευχές στην ιστοσελίδα μας όπως και στους Μεσσήνιους για μια χρονιά που οι καρδιές θα γεμίσουν από ειρήνη.

Σε ερώτηση για την κατάσταση του πολέμου στο μέτωπο των συνόρων των 2 χωρών τόνισε ότι "Επικοινωνώ με τους Έλληνες φίλους μου σχεδόν καθημερινά και συζητάμε συχνά αυτή τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Να σας θυμίσω ότι η Ρωσία διεξάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να σώσει τον πληθυσμό του Ντονμπάς από τους Ουκρανούς.

Οι στόχοι αυτής της επιχείρησης έχουν ανακοινωθεί: η αποστρατιωτικοποίηση και η αναδιοργάνωση της Ουκρανίας.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε: δεν ήταν η Ρωσία που ξεκίνησε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Η Ρωσία ήρθε για να τερματίσει τον πόλεμο που διεξάγει το Κίεβο εναντίον των κατοίκων του Ντονμπάς εδώ και 8 χρόνια. Οι ευρωπαϊκές εφημερίδες δεν γράφουν τίποτα για το γεγονός ότι πάνω από 8 χρόνια, οι Ουκρανοί αφαίρεσαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους εκεί, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Όταν όμως η Ρωσία αναγκάστηκε να επέμβει για να το σταματήσει, κατηγορήθηκε για επιθετικότητα. Ειναι ψεμα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία θα ολοκληρώσει αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση μόνο αφού επιτύχει όλους τους δεδηλωμένους στόχους. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Λες και το 1945 οι Ρώσοι δεν άρχισαν να καταστρέφουν τους Γερμανούς φασίστες στο Βερολίνο, αλλά σταμάτησαν κάπου στα γερμανικά σύνορα".



Όσο για την Κριμαία υπογράμμισε χαρακτηριστικά

"Αν δεν ξέρετε, δεν υπήρχαν εχθροπραξίες εδώ και δεν υπάρχουν, ζούμε μια κανονική καθημερινή ζωή - τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο, νέα σπίτια και δρόμοι χτίζονται, όλα είναι καλά. Οι μάχες γίνονται αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από εδώ. Και η ίδια η Κριμαία προστατεύεται αρκετά καλά, από τότε που η Μεγάλη Αικατερίνη την πήρε από τους Τούρκους πριν από 240 χρόνια. Οι στρατιώτες μας καταπολεμούν με επιτυχία drones και πυραύλους που η Ουκρανία εκτοξεύει προς την Κριμαία και τους οποίους βοηθούν τα αμερικανικά αεροσκάφη αναγνώρισης να κατευθύνουν. Κατά τη διάρκεια κάθε επίθεσης στην Κριμαία, βρίσκονται στους ρουμανικούς ουρανούς και συντονίζουν την καθοδήγηση πυραύλων.

Όλα θα είχαν τελειώσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα για να παρατείνουν τη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο. Βγάζουν χρήματα από αυτό. Είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία. Είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που πολεμούν τη Ρωσία με τα χέρια Ουκρανών στρατιωτών, οι Ουκρανοί χύνουν αίμα για τα συμφέροντα άλλων ανθρώπων, πολλοί από αυτούς έχουν ήδη πεθάνει…

Έτσι φαίνεται η κατάσταση σήμερα. Να τελειώσει ο πόλεμος που στοιχίζει ζωές.Είμαι σίγουρος ότι όλα θα τελειώσουν όπως πρέπει. Γιατί η αλήθεια είναι με το μέρος της Ρωσίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages