Μάχη δικηγόρων της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ να διατηρηθεί το ιστορικό Πρωτοδικείο της πόλης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Μάχη δικηγόρων της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ να διατηρηθεί το ιστορικό Πρωτοδικείο της πόλης

 


Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσιας κ. Θανάσης Πετρόπουλο για την ενδελεχή ενημέρωση στο δελτίο τύπου που ακολουθεί! 


ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ.


Καλούμε τον Δήμαρχο ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ κ. Γιώργο Λεβεντάκη, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Προέδρου του τοπικού συμβουλίου Κυπαρισσιας κ. Μαρίκας Καραμπά να συζητηθεί το θέμα στο τοπικό συμβούλιο, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΑ προς συζήτηση και στο Δημοτικό  Συμβούλιο για να υπάρξει ενημέρωση των φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ καθώς και ΨΗΦΙΣΜΑ και συντονισμός των περαιτέρω δράσεων και κινητοποιήσεων.


Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, προϋποθέτει ομοψυχία, συνεργασία και συννενόηση όλων για να υπάρξει δυναμική ανταπάντηση στον ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΛΕΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ υποβάθμισης και τελικά κατάργησης των 2 δομών! 

Όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ να πούμε ΟΧΙ στην περαιτέρω ερήμωση της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ μας. 

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!!! 

Δελτίο τύπου Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας


Στις 10 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, διάσκεψη με τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα, με θέμα τον νέο δικαστικό χάρτη Ελλάδος και ειδικότερα για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και το Ειρηνοδικείο Γαργαλιάνων. Στην διάσκεψη αυτή εκτός των Προέδρων Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και Καλαμάτας, Αθανάσιου Πετρόπουλου και Κώστα Μαργέλη, παρευρέθηκαν και οι  βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ο υφυπουργός επανέλαβε την θέση της Κυβέρνησης σχετικά με το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και ειδικότερα για την κατάργηση των οργανικών θέσεων των δικαστών του  και την λειτουργία του σαν περιφερειακού Πρωτοδικείου με σκοπό την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.  Το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας όπως δήλωσε, θα λειτουργεί σαν Περιφερειακό Πρωτοδικείο με Μητροπολιτικό Πρωτοδικείο το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, όπου θα μεταφερθούν οι οργανικές θέσεις των δικαστών του, οι δε δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας θα παραμείνουν στις οργανικές τους θέσεις. Επίσης εις το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας θα υπηρετούν καθημερνά τουλάχιστον ένας Πρωτοδίκης υπηρεσίας και ένας Εισαγγελέας υπηρεσίας. 

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, αναφέρθηκε στην εκφρασμένη με ομόφωνη απόφαση θέση της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, (Ολομέλεια Χίου 16-09-2023) ότι δηλαδή η κατάργηση οργανικών θέσεων δικαστών δικαστηρίων, ισοδυναμεί με κατάργηση δικαστηρίων εκτός αν τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις δηλαδή, 1ον) Θα πρέπει τα διοικητικά όρια του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας να μην αλλάξουν και να μην συρρικνωθούν στα διοικητικά όρια του Νομού Μεσσηνίας, 2ον) Να μην μειωθούν οι δικάσιμοι του Πρωτοδικείου και να συνεχίσει το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας να δικάζει υποθέσεις Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων, Τριμελούς Πλημ/κειου και Πολυμελούς Πρωτοδικείου, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα πρόκειται για υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας σε Ειρηνοδικείο, 3ον) Οι προσδιορισμοί των ποινικών και αστικών υποθέσεων να γίνονται από τους υπαλλήλους του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και οι σχετικές δικογραφίες να παραμένουν στο αρχείο του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας γιατί σε αντίθετη περίπτωση που οι προσδιορισμοί και αρχειοθετήσεις θα γίνονται στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας τότε θα πρόκειται για μετατροπή του Πρωτοδικείου σε μεταβατικό και συνεπώς σε ευθεία υποβάθμιση – κατάργησή του και 4ον) Να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Γαργαλιάνων αλλά να μετατραπεί σε περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, όπως ακριβώς και το Ειρηνοδικείο Πύλου.

Τις θέσεις αυτές του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας υποστήριξαν τόσο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας όσο και οι ανωτέρω βουλευτές Μεσσηνίας και τους ευχαριστούμε γι’  αυτό,  ο δε Υφυπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε μόνο για την πρώτη προϋπόθεση  και δήλωσε ότι βλέπει θετικά τις υπόλοιπες   

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, με την ίδια μαχητικότητα, συνεχίζει να απέχει των καθηκόντων του, διαμαρτυρόμενος για την κατάργηση-υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων  μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, οπότε ανάλογα με τις εξελίξεις θα επαναπροσδιορίσει την στάση του.

                                                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Αθανάσιος Μιχ. Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages