Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ δίνει ηχηρό παρόν στην αποστολή Europa Clipper της NASA! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ δίνει ηχηρό παρόν στην αποστολή Europa Clipper της NASA!


 Η πρωτοβουλία της NASA για τη συλλογή ονομάτων για ένα συμβολικό "μήνυμα σε μπουκάλι" που θα συνοδεύει την επικείμενη αποστολή Europa Clipper ολοκληρώθηκε ήδη με πολλούς τυχερούς.

Οι υπογραφές που συλλέχθηκαν θα συνδυαστούν με ένα ποίημα που θα γράψει για το Europa η βραβευμένη ποιήτρια των ΗΠΑ Ada Limón. Το ποίημα αυτό θα αναγραφεί με τον γραφικό χαρακτήρα της Limón σε μια μεταλλική πλάκα που θα τοποθετηθεί στο διαστημόπλοιο. Η Ευρώπη, ένα από τα μεγαλύτερα φεγγάρια του Δία, πιστεύεται ότι φιλοξενεί έναν βαθύ ωκεανό αλμυρού νερού κάτω από την παγωμένη επιφάνειά της, που ενδεχομένως να παρέχει συνθήκες που ευνοούν τη μικροβιακή ζωή.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Ανάμεσα στα χιλιάδες ονόματα που περιλαμβάνονται στις υπογραφές από όλο τον κόσμο υπάρχει κι αυτό του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας μας Ιωάννη Μποζίκα που αποτελεί ίσως το καλύτερο δώρο για τις ημέρες. Το όνομα του μάλιστα θα τα γράφει στην ψηφιακή πλάκα που θα σταλεί και η μακρινά στο διάστημα. Ο ίδιος μιλώντας στη Μαρία Ασήμακόπουλου και στον Παλμό 90,5 δήλωσε ότι «αποτελεί τιμή και όνειρο ζωής παράλληλα να είμαστε οικουμενικοί στρέφοντας το βλέμμα στο διάστημα, αφήνοντας το αποτύπωμα μας». Πρόσθεσε ότι "η αποστολή αυτή μου θυμίζει πολύ μία αγαπημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας, το The Expanse, το οποίο έχει καταπληκτική μουσική και θα το αφιερώσω από το ραδιόφωνο δείχνοντας την ανάγκη του ανθρώπου να εξερευνήσει όλο το πλανητικό σύστημα".

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ NASA ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 

Η αποστολή ξεκίνησε ως μια συνεργατική προσπάθεια μεταξύ του Jet Propulsion Laboratory (JPL) και του Applied Physics Laboratory (APL) και θα είναι εξοπλισμένη με ένα επιστημονικό ωφέλιμο φορτίο που θα περιλαμβάνει εννέα όργανα, τα οποία θα συνεισφέρουν το JPL, το APL, το Southwest Research Institute, το University of Texas at Austin, το Arizona State University και το University of Colorado Boulder. 

H επικείμενη αποστολή θα συμπληρώσει την εκτόξευση του Jupiter Icy Moons Explorer του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος το 2023, η οποία θα κάνει το γύρο της Ευρώπης  δύο φορές και πολλαπλές φορές γύρω από την Καλλιστώ, προτού τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Γανυμήδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages