Πύρινη λαίλαπα έκαψε τον τόπο στην Άνω Μεσσηνία και Μεγαλόπολη Αρκαδίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Πύρινη λαίλαπα έκαψε τον τόπο στην Άνω Μεσσηνία και Μεγαλόπολη Αρκαδίας

 


500 στρέμματα ελαιόδεντρα έκαψε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι κοντά στο Νεοχώρι Μελιγαλά. Η φωτιά αυτή την ώρα έχει οριοθετηθεί. Νωρίτερα το μεσημέρι, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από ξηράς και αέρος έδιναν μάχη για να την ελέγξουν. Συγκεκριμένα 28 πυροσβέστες, με 8 οχήματα της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου Οιχαλίας, 3 ντακότες, ένα JCB, τρακτέρ από τα γύρω χωριά με εθελοντές και κατοίκους καθώς και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη ρίχτηκαν στη μάχη με τη φωτιά, μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με τη θερμοκρασία στους 39 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς ανέμους να πνέουν στην περιοχή. Μάλιστα, σήμανε και μήνυμα προειδοποίησης από το 112 στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο και έχει οριοθετηθεί, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις όμως να παραμένουν στο σημείο και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι κοντά στο Κορυφάσιο του δήμου Πύλου Νέστορος ενώ λίγη ώρα αργότερα μια νέα εστία ξέσπασε στο Πετροχώρι σε κοντινή απόσταση.

Ήδη στην περιοχή σπεύδουν 7 οχήματα και 14 πυροσβέστες.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά τέθηκε υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages