Η Κυπαρισσία γιορτάζει την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα στην ιστορική Άνω Πόλη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Η Κυπαρισσία γιορτάζει την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα στην ιστορική Άνω Πόλη

 


Την Παντριφυλιακή εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος τιμά την Κυριακή και την Δευτέρα η  Κυπαρισσία!

Επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών είναι ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στην παραδοσιακή Άνω Πόλη! Βέβαια, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων είναι ενταγμένα και η Λευκή Νύχτα, που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουνίου, ενώ την ίδια μέρα, νωρίτερα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί και ο «27ος Γύρος της Κυπαρισσίας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός της Γονυκλισίας μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ τη Δευτέρα στις 7 το πρωί χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και όρθρος – θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου. Στις 10.30 θα γίνει η λιτάνευση  της ιερής εικόνας από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, με κατάληξη στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.

Τη λιτανεία θα συνοδεύσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα  Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας και οι μαθητές των σχολείων της πόλης.

Μετά το πέρας της ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, η Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο  Κυπαρισσίας, θα υποδεχθούν τους επισήμους προσκεκλημένους για ανταλλαγή ευχών στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κυπαρισσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages