ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ, ΠΑΝΕΡΙΑ ΚΑΙ… ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ – ΤΟ HOT ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ, ΠΑΝΕΡΙΑ ΚΑΙ… ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ – ΤΟ HOT ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 


Πώς έζησα μια απολαυστική Λευκή Νύχτα στην Κυπαρίσσια και ένα φοβερό πανηγύρι στον Κόκλα Μεσσηνίας, με Αγάθη και Γιώργο Δημητρόπουλο.

Το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με βρήκε στην Κυπαρισσία. Κι όπως όλοι ξέρουν, αν βρεθείς καλοκαίρι στη Μεσσηνία δεν γίνεται να μην “πέσεις” πάνω σε πανήγυρι. Κι όταν “πέσεις” πάνω στο πανηγύρι, δεν γίνεται να μην πας στο πανηγύρι.

Τα μεγάλα γλέντια στη Μεσσηνία, και ειδικά στην Κυπαρισσία, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κουλτούρας και της παράδοσης. Η αξία τους είναι διαχρονική και διατηρούν ζωντανά πολλά στοιχεία από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Στα αρχαία χρόνια, οι πανηγύρεις ήταν εκδηλώσεις που συνδύαζαν τον εορτασμό με αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα. Στη σύγχρονη εποχή, τα πανηγύρια συνδέονται κυρίως με θρησκευτικές εορτές και είναι αφιερωμένα σε Αγίους που θεωρούνται προστάτες των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτά τα πανηγύρια, οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χορέψουν, να φάνε και να πιούνε, διατηρώντας ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά των κοινοτήτων.

Η εμπειρία του δικού μου τριημέρου του Αγίου Πνεύματος στη Μεσσηνία ξύπνησε μέσα μου αυτό το αίσθημα ένωσης που μπορεί να βιώσει κανείς στις μεγάλες γιορτές των δρόμων και των πανηγυριών, σε εκδηλώσεις δηλαδή που μπορούν να προσφέρουν στους ανθρώπους χαρά και ξεγνοιασιά.

ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Η 8η Λευκή Νύχτα στην Κυπαρισσία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 του μηνός, αποτελώντας μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της πόλης που συνδέεται με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Όπως μας είπαν οι κάτοικοι, η Λευκή Νύχτα έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός στην περιοχή και αποτελεί ένα γεγονός προσελκύει πλήθος κόσμου και από την ευρύτερη περιοχή.

Αυτή η γιορτή μεταμορφώνει την πόλη σε ένα υπαίθριο κέντρο διασκέδασης, φιλοξενώντας δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Λευκή Νύχτα στην Κυπαρισσία NEWS 24/7

Στα highlights της βραδιάς, το μουσικό πρόγραμμα που παραχώρησε ο 20χρονος Μιχάλης Μπιστόλας, ο οποίος -παρά το νεαρό της ηλικίας του- έχει λαρύγγι από άλλο πλανήτη και πιθανότατα θα έχει λαμπρό μέλλον στο δημοτικό τραγούδι.

Οι δρόμοι πλημμυρίζουν από ανθρώπους που απολαμβάνουν τις μουσικές, τα δρώμενα, και τα κεράσματα που προσφέρονται, ενώ τα καταστήματα κάνουν ειδικές προσφορές, ενισχύοντας την εμπορική δραστηριότητα της περιοχής.

Η Λευκή Νύχτα είναι μια ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες να ζήσουν την περιοχή με έναν διαφορετικό, εορταστικό τρόπο, ενισχύοντας το αίσθημα της κοινότητας και δίνοντας νέα πνοή στην τοπική οικονομία.

Τα παιδιά χαίρονται και χορεύουν στους δρόμους, γεμίζοντας το κέντρο της πόλης με τα γέλια και τις φωνές τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η βραδιά κορυφώνεται με ένα φαντασμαγορικό σόου από πυροτεχνήματα που γεμίζουν τον ουρανό με λάμψη.

Πυροτεχνήματα στη Λευκή Νύχτα NEWS 24/7

Πυροτεχνήματα στη Λευκή Νύχτα NEWS 24/7

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΕ ΑΓΑΘΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΚΟΚΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 22 Ιουνίου, θα λάμβανε χώρα ένα ακόμη μεγάλο δρώμενο για την περιοχή.

Καθώς περπατώ μόνος στο χωριό πηγαίνοντας στο mini market, στέκομαι σε μία από τις εκατοντάδες αφίσες που έχουν κολληθεί για να ενημερώσουν ντόπιους και επισκέπτες για το επόμενο πανηγύρι στην περιοχή.

Μόλις είδα τη συγκεκριμένη αφίσα, τράβηξα αμέσως φωτογραφία και την έστειλα στο chat της παρέας, γράφοντάς τους: “αυτό είναι άχαστο”.

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages