Στους Γαργαλιάνους η ημερίδα γα τα πλεονεκτήματα από αξιοποίηση των υπολειμμάτων καλλιέργειας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Στους Γαργαλιάνους η ημερίδα γα τα πλεονεκτήματα από αξιοποίηση των υπολειμμάτων καλλιέργειας


 
Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας υποστηρίζοντας τον τοπικό παραγωγό, διοργάνωσε μια σημαντική γεωπονική συνάντηση με στόχο την ενημέρωση τους, σχετικά με την κομποστοποίηση στο χωράφι. Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στους Γαργαλιάνους, προσέλκυσε πολλούς παραγωγούς από την περιοχή και τους παρείχε πολύτιμες γνώσεις για την αύξηση του αγροτικού εισοδήματός τους μέσω της αξιοποίησης των φυτικών υπολειμμάτων.

Ο γεωπόνος και διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, προλόγισε την συνάντηση και μίλησε για την Κοινή Γεωργική Πολιτική (#CAP) και τα οικολογικά_σχήματα, τονίζοντας τις ευκαιρίες που προσφέρει η νέα πολιτική για τους παραγωγούς.

Στη συνέχεια, η γεωπόνος του ΚΑΕΜ, κα. Κατερίνα Δουρβανάκη, εξέτασε μαζί με τους παραγωγούς τα πολλαπλά οφέλη από την αξιοποίηση των υπολειμμάτων καλλιέργειας, όπως τα κλαδέματα δέντρων, αμπελιών και της υπολειμματικής βιομάζας που παραμένει στο χωράφι μετά τη συγκομιδή. Αυτά τα υπολείμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικών, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των καλλιεργειών.

Ο γεωπόνος και Leader της Farmer Hellas, κος. Χαράλαμπος Δαλαλάκης, μίλησε για το κόστος και το όφελος της εφαρμογής σκευασμάτων μικροοργανισμών για την κομποστοποίηση των υπολειμμάτων. Τόνισε τη σημασία της χρήσης αυτών των σκευασμάτων για την αποτελεσματική και οικονομική διαχείριση των αγροτικών υπολειμμάτων, συμβάλλοντας στην αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής απόδοσης των αγροτικών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages