Πολιτισμικές ανταλλαγές Κυπαρισσίας- Γαλλίας και φιλοξενία 19 μαθητών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Πολιτισμικές ανταλλαγές Κυπαρισσίας- Γαλλίας και φιλοξενία 19 μαθητών

Σάββατο 14/3/2009
ΜΕ κέφι και σε μια ζεστή ατμόσφιαρα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των 21 ατόμων απο το Λύκειο Σαν Βαλερί της περιοχής Ανκό Γαλλίας που φιλοξενούνται απο αντίστοιχες οικογένειες μαθητών του Λυκείου Κυπαρισσίας στα πλαίσια της αδελφοποίησης των 2 σχολείων, γεφυρώνοντας τις πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των λαών και παράλληλα τις ενεργές προσπάθειες για να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία της περιοχής μας.
Η συνοδός καθηγήτρια του Λυκείου Κυπαρισσίας κα Κατερίνα Δρούλια- μαζί με τον Π. Χήναρη που συμμετέχει- απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στην 20ετή φιλία που συνδέει την ίδια με τις 2 καθηγήτριες απο το εν λόγω σχολείο, εξάλλου η μια εκ των καθηγητριών ομιλεί πολύ καλά τα Ελληνικά, προσθέτοντας ότι στο σχολείο της περιοχής Ανκό τα παιδιά μεταξύ άλλων διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά και ήθελαν να γνωρίσουν απο κοντά την ιστορική παράδοση της περιοχής με εκδρομές ως την Τρίτη σε Καλαμάτα, Περιστεριά, Μυστρά και αλλού. Την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή συγκέτρωση στις σχολικές αίθουσες των παιδιών με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην αδελφοποίηση μεταξύ των 2 σχολείων. Το κλίμα της φιλοξενίας παραμένει ζεστό και οι επισκέψεις απο οτι φαίνεται θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Φωτό απο το blog kyparissiotis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages