Ενωτικός ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Ενωτικός ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας

ΠΛΟΥΣΙΟΣ και ενωτικός ήταν στην Κυπαρισσία ο εορτασμός της Επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας παρά τον άστατο καιρό που επικρατούσε και ευτυχώς διατηρήθηκε σε καλά επίπεδα χωρίς βροχή κατά την διάρκεια της Παρέλασης που παρακολούθησε χιλιάδες κόσμος επί της κεντρικής λεωφόρου 25ης Μαρτίου.
Η ημέρα ξεκίνησε με Δοξολογία στον ιστορικό Ι.Ν. Αγίας Τριάδας ενώ μετά το πέρας της δοξολογίας εντός του Ναού εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Κακούτη Ευστάθιο Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό με θέμα «Μια λάμψη από την Πυρκαγιά του Έπους του 21…» που εστίασε στο μήνυμα της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας για όλους τους Έλληνες. Η καθιερωμένη παρέλαση ξεκίνησε στις 12.15 περίπου σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εκκινώντας απο τα νήπια και τα 3 Δημοτικά σχολεία της πόλης, ενώ σειρά είχαν τόσο το Γυμνάσιο και το Ενιαίο Λύκειο αλλά και το Αθλητικό τμήμα του Γυμνασίου της πόλης που κέρδισαν τις εντυπώσεις, καθώς και η παρουσία διμοιριών απο το ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ. της πόλης μας. Ακολούθως μπροστά απο τους επισήμους πέρασαν ο Ναυταθλητικός Όμιλος, ο Δίωνας, ο Μ.Ε.Σ.Κ., το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με δυναμική παρουσία και τμήματα με παραδοσιακές στολές.
Την παράσταση έκλεψε για μια ακόμα φορά η άψογη παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής με τον τέλειο βηματισμό υπο τις οδηγίες του Αρχιμουσικού κ. Κώστα Κτενά. Στην πλευρά των επισήμων την παρέλαση παρακολούθησε σύσσωμο σχεδόν το Δ.Σ. με τον κ. Δήμαρχο και τους κ. Αντιδημάρχους και τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης καθώς και ο πρώην υπουργός κ. Καλαντζάκος, ο νέος Διοικητής της Τροχαίας κ. Βλάχος και ο Διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας, ο Προιστάμενος του Λιμενικού σταθμού και των υπόλοιπων αρχών της πόλης, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης ο Δήμος δεξιώθηκε τους επισήμους και το λαό της πόλης για ένα κέρασμα στην αίθουσα του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages