Ομόφωνα με..επιφυλάξεις ο Προυπολογισμός του 2009 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ομόφωνα με..επιφυλάξεις ο Προυπολογισμός του 2009

Τρίτη 24/3/2009
ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίστηκε ο Προυπολογισμός του Δήμου Κυπαρισσίας για το 2009 με επιφυλάξεις απο την πλευρά της Αντιπολίτευσης σχετικά με έργα που έχουν εγγραφεί και την ποιότητα παράδοσής του στα δημοτικά διαμερίσματα. Η συνεδρίαση κύλησε σε ένα τεταμένο πολιτικό κλίμα με αφορμή τα έργα που εκτελούνται με αυτεπιστασία αλλά και την υλοποίηση προτάσεων για τα Δ.Δ.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης υπεραμύνθηκε των επιλογών της συμπολίτευσης εστιάζοντας στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, απαριθμώντας τις φετινές προτάσεις της Δημοτικής αρχής για ζητήματα που τέθηκαν αλλά κυρίως εξέφρασε την άποψη ότι 'για πρώτη φορά εγγράφεται σε Προυπολογισμό το έργο του Βιολογικού καθαρισμού το οποίο πέρασε στα χέρια του Δήμου απο τα ταμεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ εκρεμμούν έργα όπως το αποχετευτικό με τα δίκτυά του στην παραλία της πόλης, το 1,7 εκ. Ευρώ για το δίκτυο Ομβρίων αλλά και μελέτες'. Ειδικότερα για τις μελέτες φέτος παρατηρείται αύξηση μέχρι και 40% περίπου ώστε να υπάρχει μελετητική ωριμότητα των έργων για την οριστική ενταξή τους στη Δ Προγραμματική περίοδο.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στην διαφορετική φιλοσοφία που έχει η παράταξή του για την διαχείριση των έργων στο Δήμο, χαρακτηρίζοντας τον Προυπολογισμό 'ως πολιτικό και όχι ως αναπτυξιακό εργαλείο', ενώ επέμεινε σε προτάσεις που αφορούν τα έργα των 6.925 ευρώ που διεξάγονται με αυτεπιστασία καθώς δεν ικανοποιείται απο την ποιότητά εκτέλεσής τους. Παράλπληλα σημείωσε ότι η αντιπολίτευση ζητά ως πάγιο αιτήμά της να υπογράφει στα τοπικά έργα και ο Πρόεδρος του Διαμερίσματος, επιβεβαιώνοντας την σωστή ποιότητα παράδοσης του έργου αλλά και την επαρκή εκτελεσή του. Συμφώνησε ωστόσο στο γεγονός ότι ο Προυπολογισμός ψηφίζεται για να λειτουργήσει ο Δήμος και να μην θεωρηθεί ως τροχοπέδη στην υλοποίηση των κωδικών που αναγράφονται.

Ο προυπολογισμός αγγίζει τα 15 εκ. Ευρώ και αρκετοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν για την επαρκή λειτουργία του κάνοντας ορισμένες παρατηρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages