Τη Δευτέρα ο Προυπολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Τη Δευτέρα ο Προυπολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο

Παρασκευή 20/3/2009
ΠΡΟΣ ψήφιση θα τεθεί ο Προυπολογισμός ο οποίος παραπέμπεται με θετική εισήγηση κατά πλειοψηφία στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με 4 ψήφους υπέρ και 1 κατά. Υπέρ της εισήγησης τάχθηκαν εκτός απο το Δήμαρχο και Προέδρο της επιτροπής οι δημοτικοί σύμβουλοι Πηνιώ Βασιλοπούλου, Τζίμης Χρονόπουλος, Θεόδωρος Γκρίτζαλης, ενώ αρνητικά ψήφισε ο κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος. Ο προυπολογισμός συζητείται την Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Δ.Σ. και περιλαμβάνει τα έργα του Βιολογικού καθαρισμού και την επέκταση δικτύων αποχέτευσης Παραλίας.
Σε γραπτή του δήλωση ο μειοψηφών δημοτικός σύμβουλος κ. Γιαννόπουλος σχετικά με το θέμα ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: "Διαβάζοντας προσεκτικά κάποιος το Σχέδιο του Προϋπολογισμού που συζητάμε σαν Δημαρχιακή Επιτροπή, διαπιστώνει ότι, πρόκειται για «εικονικό» Προϋπολογισμό που έχει στόχο να καλύψει τρύπες και ελλείμματα αλλά και τις ανάγκες της Δημοτικής Αρχής, όπως φαίνεται, για εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων, ρουσφετολογικών δοσοληψιών και σκοπιμοτήτων…Από την πρώτη συζήτηση που είχαμε στη Δ.Ε. την Δευτέρα 16 Μαρτίου αναφέρθηκα στις πολύ μεγάλες οφειλές του Δήμου και ζήτησα να μας δώσει ο κ. Δήμαρχος αναλυτικές εξηγήσεις για αυτές και μάλιστα εγγράφως.....

Δυστυχώς, ούτε οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Δήμαρχος με πείθουν και δεν μπορώ και δεν δικαιούμαι να νομιμοποιήσω καραμπινάτες αυθαιρεσίες, παρατυπίες και παρανομίες, που ο ίδιος ομολόγησε, όπως δεν μπορώ να συμφωνήσω στην αυθαίρετη τροποποίηση – αλλαγή του Τεχνικού Προγράμματος. Θυμίζω ότι, από την συζήτηση του πρώτου κιόλας Προϋπολογισμού, αυτής της Δημοτικής περιόδου, είχα πει ότι, η Δημοτική Αρχή, δεν έχει πάρει λευκή επιταγή για να διαχειριστεί όπως νομίζει τα χρήματα του φορολογούμενου δημότη, δε μπορεί και δε δικαιούται να ασκεί ανεξέλεγκτα διοίκηση και οικονομική διαχείριση, πρέπει να λογοδοτεί στους πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages