Νέες τάσεις και υβρίδια καρπουζιών φυτεύτηκαν στη Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Νέες τάσεις και υβρίδια καρπουζιών φυτεύτηκαν στη Τριφυλία

Τρίτη 10/3/2009
ΣΕ καλο δρόμο βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των φυτεύσεων καρπουζιών στην περιοχή της Τριφυλίας, δεδομένου ότι οι παραγωγοί της περιοχής αξιοποίησαν στο έπακρο τις ευνοϊκές συνθήκες των τελευταίων ημερών. Oπως σημείωσε αναλυτικά ο υπεύθυνος κηπευτικών της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, 'μέχρι στιγμής ολοκληρώθηκε η φύτευση του 80% περίπου των εκτάσεων που καλλιεργούνται - οι οποίες φτάνουν στην ευρύτερη περιοχή τα 8 χιλιάδες περίπου στρέμματα αλλά φέτος φαίνεται μια μικρή μείωση της παραγωγής'.

Διαφαίνεται ωστόσο απο τους παραγωγούς υπάρχει η τάση για προσαρμογή στις ανάγκες των αγορών και τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να παρατηρείται η σταδιακή στροφή στην καλλιέργεια μεσόκαρπων καρπουζιών, ενώ κάθε χρόνο αυξάνονται και οι εκτάσεις καλλιέργειας μίνι καρπουζιών. Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες, ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγησε ότι οι τελευταίες μέρες ήταν ιδανικές για τις μεταφυτεύσεις των φυτών στα χωράφια, καθώς οι θερμοκρασίες ήταν καλές. Από εδώ και πέρα, καθώς υπάρχει μια μεταβολή του καιρού με βροχοπτώσεις, οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αρδεύσεις τους - να μην κάνουν συχνές και με μεγάλες ποσότητες νερού, καθώς υπάρχει αυξημένη υγρασία. Συστήνουν μάλιστα να παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τις καλλιέργειές τους, ώστε αν διαπιστώνουν τυχόν προβλήματα να τα αντιμετωπίζουν άμεσα σε συνεργασία με τους γεωπόνους συμβούλους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages