'Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε..' για τα αγροτικά Προιόντα του Νομού μας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

'Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε..' για τα αγροτικά Προιόντα του Νομού μας

Πέμπτη 26/3/2009
Περισσότερα από ένα δισ. ευρώ, τόσο από το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ που εξήγγειλε η κυβέρνηση (αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ), όσο και τις ενισχύσεις στα προϊόντα τους θα πάρουν οι αγρότες μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού.
Μιλώντας για τα έργα που θα εκτελεστούν στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη Μεσσηνία και είπε ότι έχει ενταχθεί με προϋπολογισμό 42.300.000 ευρώ η κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 36 μήνες.
Σχόλιο: Αναρωτιόμαστε γιατί οι ελαιοπαραγωγοί να πάρουν 6,5 ευρώ αν στρέμμα και οι παραγωγοί βαμβακιού 45 ευρώ και καλαμποκιού στα 25 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά υπάρχει ανισομέρεια και μη ισότιμη κατανομή των κονδυλίων του υπουργείου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανισότητες και διακρίσεις μεταξύ των παραγωγών, την ώρα που τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι κοινά. Απο εκει και πέρα μάλλον οι παραγωγοί θα εγκαταλείψουν σταδιακά την καλλιέργεια όσο περνά ο καιρός.
Το άλλο θέμα που προκύπτει είναι ότι το Φιλιατρινό φράγμα ούτε λιγο ουτε πολύ θα ολοκληρωθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων σε 3 χρόνια και κάτι. Φυσικά ούτε λόγος για τη δημιουργία φράγματος στην περιοχή κρίτσι στην Τριπύλα φέτος που είχαμε ρεκόρ... βροχοπτώσεων με βάση στοιχεία της τελευταίας 25ετίας. Μάλλον το υπουργείο ειναι πολύ πίσω απο τις εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages