Στο 43,5% η ανεργία των νέων! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Στο 43,5% η ανεργία των νέων!

Έκκληση στα κράτη-μέλη, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των επιχειρήσεων να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων που βρίσκεται στο 21% στην ΕΕ και στον αριθμό-σοκ του 43,5% στην Ελλάδα απηύθυνε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Κρίσιμα κονδύλια ύψους 3,4 δισ. ευρώ που θα ανακούφιζαν τους ανέργους «καρκινοβατούν», με το υπουργείο Ανάπτυξης να παραδέχεται εγγράφως το πρόβλημα και να κάνει λόγο για «ανάγκη αλλαγής στην επιλογή προγραμμάτων και αναδιάρθρωση της διαχείρισης».
Ο λόγος για τα κονδύλια του ταμείου της ΕΕ που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ για τις κοινωνικές του δράσεις, όπου – όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία – από συνόλου κονδυλίων 4,36 δισ. ευρώ έχουν διατεθεί μόλις 965,01 εκ. ευρώ, διαμορφώνοντας το ποσοστό απορρόφησης στο 22,11%.
«Στην Ελλάδα της κρίσης όπου η ανεργία έχει εκτιναχθεί πάνω από το 18%, η άμεση αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού ταμείου είναι περισσότερο από αναγκαία» ανέφερε ο τομεάρχης Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία.
Έκκληση από την Κομισιόν για στήριξη των νέων χωρίς εργασία
Η Επιτροπή ενέκρινε την πρωτοβουλία «Ευκαιρίες για τους νέους», ζητώντας από τα κράτη-μέλη να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση της κατάστασης στον τομέα της ανεργίας, που χαρακτηρίστηκε «δραματική» από τον αρμόδιο επίτροπο Λάζλο Αντόρ.
Η Επιτροπή θα διαθέσει 30 δισ. ιδίως από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) -τα οποία δεν έχουν ακόμη δεσμευτεί- για συγκεκριμένα έργα με τις κύριες δράσεις να αφορούν -μεταξύ άλλων- προγράμματα «εγγυήσεων για τους νέους» για να εξασφαλιστεί ότι, εντός 4 μηνών από την αποφοίτηση από το σχολείο, οι νέοι είτε θα εργάζονται είτε θα παρακολουθούν εκπαίδευση ή κατάρτιση, δημιουργία θέσεων μαθητείας μέσω του ΕΚΤ και δημιουργία προγραμμάτων υποστήριξης για νέους που ιδρύουν επιχειρήσεις και για επιχειρηματίες του κοινωνικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages