Παρελθόν η πίστωση για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Παρελθόν η πίστωση για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

Στη 48ωρη πανελλαδική απεργία που αποφάσισε για τις 2 και 3 Ιανουαρίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συμμετέχουν και οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας, ενώ αναστέλλουν και την πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Γενάρη 2012. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους στο φαρμακοποιό και στη συνέχεια θα διεκδικούν το ποσό που δικαιούνται από το ασφαλιστικό τους ταμείο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, «μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας και του υπουργού Εργασίας για το φάρμακο, διαπιστώθηκε ότι: Δε δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων. Ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο. Συνεχίζεται η υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης. Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί “τιμωρούνται” με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματά τους».
Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, ο μεσσηνιακός φαρμακευτικός σύλλογος ζητεί:
-Κλαδική συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής
-Να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων.
Σε νέα συνεδρίαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου την επόμενη εβδομάδα θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages