Ομάδες περιφρούρησης από κατοίκους της Χώρας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ομάδες περιφρούρησης από κατοίκους της Χώρας

Νυχτερινές περιπολίες με βάρδιες ξεκινούν οι κάτοικοι στη Χώρα Τριφυλίας, καθώς έχουν αγανακτήσει με τα συνεχόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή τους.
Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο, με τη συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων, όπως ο Εμπορικός και ο Αγροτικός Σύλλογος, καθώς και η Ομάδα Παραγωγών «Νηλέας», αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδων περιφρούρησης. Αιτία, όπως λέει sto 'Θάρρος' ο γεωπόνος Νίκος Πανταζόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χώρας, οι συνεχόμενες διαρρήξεις σε σπίτια τον τελευταίο καιρό.
«Χθες τη νύχτα μπήκαν τουλάχιστον σε 5 σπίτια την ώρα που οι άνθρωποι κοιμούνταν, ενώ έναν, που ξύπνησε, τον απείλησαν και του πήραν 1.300 ευρώ. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Εδώ και μία εβδομάδα μπαίνουν σε 3 - 4 σπίτια κάθε βράδυ. Μιλάμε για κατάσταση “Φαρ Ουέστ”. Η Χώρα έχει περίπου 4.000 μόνιμους κατοίκους και δεν υπάρχει στην περιοχή ένας αστυνομικός. Όσο για το Αστυνομικό Τμήμα των Γαργαλιάνων, είναι αδύνατον να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας τόσο μεγάλης έκτασης» παρατήρησε ο κ. Πανταζόπουλος, ο οποίος ζητεί να λειτουργήσει Αστυνομικό Τμήμα και στη Χώρα.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου πρόσθεσε ότι στη χθεσινή σύσκεψη, που είχε μεγάλη συμμετοχή, αποφασίστηκε κάθε βράδυ από τις 10.00 έως τις 6.00 το πρωί να γίνεται περιφρούρηση από πολίτες με 10 αυτοκίνητα, στα οποία θα επιβαίνουν 4 άτομα, καθώς και δύο αυτοκίνητα εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης, την οποία θα πληρώνουν οι ίδιοι οι δημότες. «Πήραμε αυτή την απόφαση για να προστατέψουμε τις οικογένειές μας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει» τόνισε ο κ. Πανταζόπουλος και κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να ενδιαφερθούν για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages