Λεφτά καταθέσεων έχουν οι Βουλευτές αλλά τα...εξαφάνισαν! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Λεφτά καταθέσεων έχουν οι Βουλευτές αλλά τα...εξαφάνισαν!

Για πρώτη φορά τα "πόθεν έσχες" Ελλήνων βουλευτών και ευρωβουλευτών στη διαδικτυακή πύλη της Βουλής των Ελλήνων. (www.hellenicparliament.gr).
Συγκεκριμένα στη δημοσιότητα δόθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης οι δηλώσεις της περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" όλων των υπόχρεων για το οικονομικό έτος 2010 (χρήση 2009), βουλευτών, ευρωβουλευτών, τέως βουλευτών, τέως ευρωβουλευτών, τέως υπουργών και υπεύθυνων οικονομικών και πολιτικών κομμάτων.
Παράλληλα και σε μια προσπάθεια να μετριασθούν οι εντυπώσεις από την πρόσφατη απόφαση της Βουλής να χορηγείται στους υπαλλήλους της Κίνητρο Επίτευξης Στόχων Στήριξης του Κοινοβουλευτικού έργου, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου, το Κοινοβούλιο επιστρέφει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πιστώσεις ύψους 21,5 εκ. ευρώ από τον Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2011.
Μειώθηκαν οι καταθέσεις κατά 100.000 ευρώ - Έλεγχοι για εκροές
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από τις δηλώσεις σε 15 βουλευτές παρατηρείται μείωση των καταθέσεων τους κατά μέσο όρο 100 χιλιάδων ευρώ και πάνω, ενώ η μεγαλύτερη μείωση ανέρχεται στις 400 χιλιάδες ευρώ.
Με εξαίρεση τέσσερις βουλευτές που προχώρησαν σε αγορές (οικοπέδου, γραφείου, αγροτεμαχίου και μονοκατοικίας) από τους υπόλοιπους 11 θα ζητηθούν εξηγήσεις και θα ελεγχθεί μήπως οι μειώσεις είναι εκροή καταθέσεων προς το εξωτερικό.
Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου των δηλώσεων "πόθεν έσχες" Ευάγγελο Αργύρη κανείς δεν έχει δηλώσει καταθέσεις στην Ελβετία, ενώ σε ότι αφορά γενικότερα στις καταθέσεις εξωτερικού – με βάση τις δηλώσεις των βουλευτών- δεν υπάρχουν μεγάλα ποσά κατατεθειμένα σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ πρόσθεσε ότι τα ποσά αυτά κυρίως προέρχονται από επαγγελματική δραστηριότητα των βουλευτών.
Επιπλέον, από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι κατά το 2009, 9 βουλευτές προχώρησαν σε αγορά διαμερισμάτων, εκ των οποίων οι 6 με δάνειο, 5 βουλευτές προχώρησαν σε ανέγερση μονοκατοικιών, ένας αγόρασε οικόπεδο και 6 αγόρασαν αγροτεμάχια.
Σε ό,τι αφορά στους ευρωβουλευτές, βάσει των δηλώσεων 2 αγόρασαν διαμέρισμα στις Βρυξέλλες με δάνειο, 5 ευρωβουλευτές παρουσιάζουν μικρή μείωση των εισοδημάτων τους και 17 ευρωβουλευτές παρουσιάζουν αύξηση των εισοδημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages