Κλεφτοκοτάδες σαρώνουν αγροτικές περιοχές του νομού. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κλεφτοκοτάδες σαρώνουν αγροτικές περιοχές του νομού.

Εκαναν... φτερά 25 γαλοπούλες και 15 κότες από κοτέτσι στη Νέα Κορώνη. Οι δράστες "χτύπησαν" προχθές το βράδυ. Σήκωσαν το ελενίτ του κοτετσιού και το άδειασαν προφανώς για να πουλήσουν τη λεία τους εν όψει των Χριστουγέννων.
Κλοπή ή τραγέλαφος δώστε τον ορισμό που εσείς θέλετε αλλά το φαινόμενο των κλεφτοκοτάδων δεν έχει τελειωμό στα χωριά της Πελοποννήσου. Πολλοί είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται πως κάθε μέρα που περνάει τους λείπει από μια έως τρείς κότες. Το σύστημα των δραστών είναι σχεδόν παντού το ίδιο. Κλέβουνε αυτό που θέλουνε να φάνε την ημέρα για να μην δώσουνε στόχο. Μπαίνουν τα βράδια σε κτήματα αυλές και σπίτια που διατηρούν κοτέτσια και κήπους. Αρπάζουν τον μεζέ τους κόβουν και λαχανικά από το κήπο φρεσκότατα και την κάνουν ταράτσα. Σε χωριά της Πελοποννήσου το φαινόμενο έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων και δεν διστάζουν να δηλώσουν πως θα στήσουν καρτέρι με τις καραμπίνες.
Από την άλλη μεριά βλέπουμε την τραγική διάσταση που έχουν πάρει τα πράγματα με την κρίση και την οικονομική ανέχεια. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι δράστες είναι αλλοδαποί αλλά ήδη άρχισαν και φαινόμενα από έλληνες οι οποίοι προφανώς φτάνουν στο σημείο να αρπάξουν μια κότα για να ταΐσουν την οικογένειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages