Ένταξη της ακαρπίας της ελιάς στο Πρόγραμμα ΠΣΕΑ 2013; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ένταξη της ακαρπίας της ελιάς στο Πρόγραμμα ΠΣΕΑ 2013;

Με αφορμή την πληρωμή αποζημιώσεων που προέβη (Παρασκευή 20/12/2013) ο ΕΛΓΑ σε 5.686 παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 7,3 εκατ. ευρώ από διάφορα αίτια (Παράρτημα 1) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης μετά: α)τη διαμόρφωση της εικόνας της εξέλιξης της παραγωγής ελιάς και ελαιολάδου 2013 στις διάφορες περιοχές της χώρας, β) καθώς και τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής στη διάθεσή της η επιστημονική επιτροπή για τη μελέτη της ακαρπίας που σημειώθηκε την τρέχουσα χρονιά, έδωσε εντολή στον ΕΛΓΑ να προετοιμασθεί ώστε να συμπεριλάβει και το θέμα της ακαρπίας της ελιάς στο ετήσιο πρόγραμμα που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση για τις ζημιές του 2013 (ανεμοθύελλες κ.λ.π.).

Μετά την έγκρισή του από την ΕΕ να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που υπέστησαν σημαντική μείωση του εισοδήματος τους ένεκα αυτού του φαινόμενου.
Η κυβερνητική αυτή ενέργεια γίνεται μετά από συνεννόηση με τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και την εξασφάλισης των σχετικών πιστώσεων ώστε μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταβληθούν οι αποζημιώσεις με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στους ζημιωθέντες αγρότες.
Με αφορμή την εντολή ένταξης της ακαρπίας της ελιάς στο Πρόγραμμα ΠΣΕΑ 2013, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η στήριξη των ζημιωθέντων ελαιοκαλλιεργητών ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις διαδικασίες παραγωγής τους και το ελληνικό ελαιόλαδο και η ελληνική ελιά να συνεχίσουν να είναι τα προϊόντα που στηρίζουν την ελληνική οικονομία, την απασχόληση και τις ελληνικές εξαγωγέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages