Μεγάλος ο αριθμός νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκαταλείπουν την εκπαίδευση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλος ο αριθμός νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκαταλείπουν την εκπαίδευση

ΠΕΡΑ από το τεράστιο κοινωνικό, σημαντικό είναι και το οικονομικό κόστος για την Ευρώπη από την πρόωρη εγκατάλειψη της εκπαίδευσης -συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής- από τους νέους Ευρωπαίους. Δυστυχώς, όπως επισημαίνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός αυτός παραμένει ανησυχητικά υψηλός, στοιχίζοντας στην ευρωπαϊκή οικονομία 1,25% του ΑΕΠ της. Ο αριθμός των νέων που εγκαταλείπουν πρόωρα την εκπαίδευση στην Ευρώπη, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη μακροχρόνια ανεργία, τη φτώχεια και την εγκληματικότητα, σε σχέση με τους άλλους συνομηλίκους τους, εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλος, σημειώνει το cedefop.
Η κρίση δε, όπως ήταν αναμενόμενο, επιδεινώνει τα φαινόμενα αυτά με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να εμφανίζουν ποσοστά υψηλότερα από το μέσο όρο της ΕΕ-28. Το ποσοστό των νέων 18-24 ετών, οι οποίοι εγκαταλείπουν πρόωρα την εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ των 28 κρατών- μελών, αν και οριακά χαμηλότερο από εκείνο των χωρών Ισπανία και Ιταλία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία. Τα μεγαλύτερα ποσοστά πρόωρης εγκατάλειψης της εκπαίδευσης, τα οποία υπερβαίνουν σημαντικά τον κοινοτικό μέσο όρο, σημειώνονται κατά σειρά στις χώρες Βουλγαρία (όπου τείνει στο 25%), Σλοβακία και Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages