Οι Μεσσήνιοι στηρίζουν Ελλάδα…και το δείχνουν! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Οι Μεσσήνιοι στηρίζουν Ελλάδα…και το δείχνουν!

Στροφή προς τα ελληνικά προϊόντα δείχνουν να κάνουν οι Καλαματιανοί, όχι μόνο επειδή πιστεύουν ότι είναι μια λύση για ανάκαμψη της οικονομικής κρίσης, αλλά κι επειδή έχουν πλέον πειστεί ότι είναι εξίσου ποιοτικά με τα εισαγόμενα και πολλές φορές σε καλύτερη τιμή.
Στα μείον, το γεγονός ότι οι περισσότερες μεγάλες ελληνικές εταιρείες έχουν εξαγοραστεί από ξένες ή πολλά προϊόντα απλά συσκευάζονται στην Ελλάδα και έτσι παίρνουν τον περίφημο κωδικό 520 στο barcode τους.
Εμείς βρεθήκαμε στο δρόμο και μιλήσαμε με καταναλωτές, αλλά και καταστηματάρχες, για τις προτιμήσεις τους και τη στροφή που παρατηρείται στα ελληνικά προϊόντα, κυρίως στα χρόνια της κρίσης.
Διαβάστε τι μας είπαν:

Φωτεινή Μανιάτη
«Στις αγορές μου μετρά η σχέση ποιότητας και τιμής. Αν έχω ένα εφάμιλλο ελληνικό, στην ίδια ή παραπλήσια τιμή, φυσικά και θα προτιμήσω, αφού έτσι στηρίζω την εργασία στον τόπο μου. Ελληνικά προϊόντα αγοράζω, κυρίως, στον τομέα της διατροφής, αφού σε κάποιους τομείς, όπως στα αυτοκίνητα ή στον αθλητικό εξοπλισμό, δεν υπάρχει καν ελληνική παραγωγή».
 
Ηλίας Τσουκάλης
«Είναι σημαντικό για μένα αν ένα προϊόν είναι ελληνικό, αφού έτσι στηρίζω την ελληνική οικονομία. Γενικά, πιστεύω στην ποιότητα του ελληνικού προϊόντος. Έτσι, στην επιλογή μου σημασία έχει η τιμή, αλλά και η χώρα. Θεωρώ ότι σε κάποια είδη είμαστε καλύτεροι, ενώ σε κάποια άλλα υστερούμε».
 
Βίκυ Καραμπάτσου
«Αποτελεί σημαντικό παράγοντα η προέλευση ενός προϊόντος. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει να ψάχνω από πού προέρχεται το προϊόν που αγοράζω, ενώ πιο πριν δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία. Επιζητώ πλέον να είναι ελληνικό, να προέρχεται από ελληνική επιχείρηση και, μάλιστα, αν το ίδιο προϊόν παράγεται σε τοπικό επίπεδο, ακόμα πιο πολύ. Όσο για την ποιότητα, είμαι σίγουρη ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι εξίσου καλά, τα δε προϊόντα του πρωτογενούς τομέα υπερτερούν».
 
Άννα Ρεσβάνη
«Ο λόγος που θα αγοράσω ένα ελληνικό προϊόν είναι γιατί στηρίζω την οικονομία της χώρας στην οποία διαμένω.
Πάντα κοιτάω και την τιμή και τη χώρα προέλευσης.
Τα ελληνικά προϊόντα δεν πιστεύω ότι υστερούν, αντίθετα υπάρχουν πάρα πολλά καλά και ποιοτικά, αλλά δεν προωθούνται σωστά και δε διαφημίζονται όσο θα έπρεπε».
 
Αναστασία Αρμπάτση
«Δεν είναι κριτήριο για μένα στην αγορά ενός προϊόντος αν είναι ελληνικό ή όχι, αλλά αν πειστώ ότι ένα ελληνικό προϊόν είναι εξίσου καλό με ένα άλλο, θα το αγοράσω, ακόμα και αν είναι ακριβότερο.
Δεν πιστεύω ότι υστερούν τα ελληνικά προϊόντα έναντι των άλλων χωρών. Απλά, το ελληνικό επιχειρείν είναι τις περισσότερες φορές εκείνο που κάνει τους καταναλωτές να απαξιώνουν την ελληνική αγορά.
Προσωπικά, επειδή έχω και μαγαζί, η πολιτική μου είναι να στηρίζω τα ελληνικά προϊόντα και ακόμα πιο πολύ τους Καλαματιανούς προμηθευτές, ακόμα και αν είναι ακριβότεροι, γιατί πρέπει να ξαναζωντανέψει η αγορά, να δουλεύουν όσο το δυνατόν στον τόπο τους οι άνθρωποι και όχι να ξενιτεύονται για ένα κομμάτι ψωμί».
 
Όλγα Παναγιωτοπούλου
«Πλέον αποτελεί κριτήριο αν ένα προϊόν είναι ελληνικό. Έτσι, σε είδη καθημερινής χρήσης, όπως καθαριστικά και φαγώσιμα, προσέχω το barcode να ξεκινά από 520. Εφόσον βρίσκω αυτό που ψάχνω και είναι “Made in Greece”, γιατί να μην το προτιμήσω; Και βέβαια, η ποιότητα είναι εξίσου καλή με τα εισαγόμενα.
Θεωρώ ότι, αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα, ενισχύουμε την ελληνική οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αν θέλουμε να γίνουμε και λίγο ρομαντικοί, στο κλίμα των ημερών, βοηθάμε μια ελληνική οικογένεια να πάρει είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα, σχολικά κ.ά. για τα παιδιά της.
Όσο για την τιμή σε σχέση με τα εισαγόμενα, πάντα πίστευα πως ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Επίσης, θεωρώ πως ο ένας πρέπει να βοηθά και να στηρίζει τον άλλον, δηλαδή ο καταναλωτής να στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα και τις επιχειρήσεις. Με τη σειρά τους οι επιχειρήσεις να προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές σε όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμα επίπεδα για τα ελληνικά νοικοκυριά, που πραγματικά περνούν δύσκολες στιγμές».
 
Κλεάνθης Βοσνάκης
«Πλέον, ναι προτιμώ τα ελληνικά προϊόντα, γιατί πρέπει όλοι να στηρίξουμε ελληνικές εταιρείες. Κυρίως αγοράζω ελληνικά προϊόντα στον τομέα της διατροφής.
Το θέμα είναι ότι παράγουμε ποιότητα, όμως υστερούμε πολύ στο εμπορικό κομμάτι. Άλλωστε, η γεωργία, η βιομηχανία τροφίμων και ο πολιτισμός είναι οι μόνες αξιόλογες πηγές πλούτου που προσφέρουν ποιότητα στην Ελλάδα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages