ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΣΕ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΠΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΣΕ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΠΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ..

To Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς, συνοδευόμενοι από τους Δημάρχους Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια και Πύλου – Νέστορος κ. Δημ. Καφαντάρη και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκαν έργα που εκτελούνται στους ανωτέρω Δήμους.
Στην περιοχή των Φιλιατρών επισκέφθηκαν τα εξής έργα: 
1.    Αποκατάσταση Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 3.050.000 €, ενταγμένο στο ΔΕΠΙΝ/ΕΣΠΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το έργο είναι στη φάση της ολοκλήρωσης. Ο σταυρεπίστεγος Ναός ανεγέρθη προς το τέλος του 11ου αιώνα και είναι ο μεγαλύτερος βυζαντινός ναός της Πελοποννήσου. Οι εργασίες αναστήλωσης αναδεικνύουν τη μεγάλη αξία του ναού και στόχο αποτελεί η ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου.
2.    Αποκατάσταση Ι.Ν. Ανάληψης Φιλιατρών, προϋπολογισμού 105.000 €, ενταγμένο στο ΔΕΠΙΝ/ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο σταυρεπίστεγος ναός χρονολογείται από το 13ο αιώνα και αντιμετώπιζε στατικά προβλήματα. Οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου ξεκίνησαν το 2012 και είναι στη φάση της ολοκλήρωσης.

Στην περιοχή της Πύλου

επισκέφθηκαν το έργο «Προστασία και ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορα στο λόφο του Άνω Εγκλιανού Δ.Δ. Χώρας Ν. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 400.000 € και «Κατασκευή προστατευτικού στεγάστρου του Ανακτόρου» προϋπολογισμού 2.600.000 €. Οι εργασίες εξελίσσονται με κανονικούς ρυθμούς και στα δύο συνδυαζόμενα έργα που εκτελούνται ταυτόχρονα.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο της Πύλου και στο Νιόκαστρο.
Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 στο Κάστρο της Κορώνης. Ως γνωστόν πέρυσι με τους έντονους κυματισμούς του χειμώνα υπέστησαν μεγάλη ζημιά τα πρανή του κάστρου, γι’ αυτό και εκπονήθηκαν μελέτες και τώρα βρισκόμαστε στη φάση δημοπράτησης. Συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου 2014 δημοπρατείται το έργο «Αντιδιαβρωτική προστασία - προστασία πρανών»  προϋπολογισμού 2.680.000 €.
Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι στην Π.Ε. Μεσσηνίας εκτελούνται έργα στον τομέα του πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 32.000.000 €, εκ των οποίων 15.000.000 προέρχονται από το ΔΕΠΙΝ – ΕΣΠΑ. της περιοχής Πελοποννήσου.
Με τα έργα αυτά μέχρι το 2015 θα έχει αλλάξει το τοπίο στο Νομό όσον αφορά την ανάδειξη και προστασία των μνημείων και την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages