ΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ με ένα παρών ψηφίστηκε ο ισολογισμός του Δήμου Τριφυλίας με αρκετές απουσίες συμβούλων και για πρώτη φορά εντός μισής ώρας! Από την συζήτηση προέκυψε ότι ο απολογισμός-ισολογισμός περιέχει συγκεκριμένα στοιχεία ενώ οι ορκωτοί λογιστές ανέλυσαν τα οικονομικά δεδομένα. Ερωτήματα για ποσά κατέθεσε ο Ζαχ. Κανελλόπουλος, για τις σημαντικές ελλείψεις, ενώ πρόσθετα στοιχεία ζήτησε ο Κ.Ρούσσης. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν ότι σύμφωνα με τους λογιστές δεν έγινε ποτέ ισολογισμός-απολογισμός το 2007 για το Δήμο Κυπαρισσίας και για τα έτη 2009 και 2010 στο Δήμο Φιλιατρών. Οι απαιτήσεις του Δήμου στις 31/12/11 ήταν 7 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις στα 9,2 εκατ. ευρώ. Για ελλείμματα μίλησε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας καθώς δεν αποτυπώθηκε πλήρως η περιουσιακή κατάσταση του Δήμου. Ο Σαρ. Κουκούμης είπε ότι ο ισολογισμός δείχνει την αναντιστοιχία με τις βασικές ανάγκες δημοτών, ενώ παρών δήλωσε ο Γιαν. Καλκαβούρας καθώς δεν είχε ενημέρωση. Για λογιστική τακτοποίηση μίλησε ο Κ. Αγγελόπουλος ενώ εξηγήσεις για το 2007 έδωσε ο Γ. Σαμπαζιώτης.
ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 6,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Για τον Προϋπολογισμό του Δήμου αναλυτικά στοιχεία κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Ευστ. Ανδρινόπουλος καθώς από τα 26 εκατ. που ήταν το 2013 τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι θα αγγίξει τα 19,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή μειωμένος κατά 20%. Ο εισηγητής εκτίμησε ότι ο Προϋπολογισμός είναι λιτός αλλά πραγματικός, καθώς ελήφθη υπόψη η μείωση της ΣΑΤΑ και ισοσκελισμένος βάση των οδηγιών του υπουργείου Εσωτερικών. Στοιχεία από την Οικονομική Υπηρεσία παρέθεσε ο Γιώργος Σαμπαζιώτης για τις ταμειακές υποχρεώσεις. Αρκετοί σύμβουλοι κατέθεσαν ερωτήσεις για διάφορους κωδικούς και τιμολόγια που αφορούν πληρωμές έργων και υπηρεσιών. Η αντιπολίτευση μίλησε για Προϋπολογισμό λογιστηρίου, χαρακτηρίζοντας κενό χαρτί και χωρίς όραμα. Η συνεδρίαση άναψε καθώς η αντιπολίτευση ανέβασε τους τόνους, ασκώντας κριτική για τις πολιτικές επιλογές της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ότι η νέα χρονιά θα είναι πολύ χειρότερη για το Δήμο Τριφυλίας. Ιδιαίτερα ο Γιαν. Κατσαργύρης έκανε λόγο για έλλειψη οράματος και μαρασμό, με την Κυπαρισσία να πληρώνει βαρύ το τίμημα της ανικανότητας της Δημοτικής αρχής, ενώ για τα χωριά είπε ότι τα περισσότερα έχουν ξεχαστεί εντελώς.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΑΤΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Απαντήσεις έδωσε ο δήμαρχος Κ. Κόλλιας αναφερόμενος στις δύσκολες συνθήκες λόγω της κρίσης, στις οφειλές των παλιών Δήμων και στις συγκυρίες που δεν βοήθησαν να αποκτήσουν διοικητική και οικονομική επάρκεια και αυτοτέλεια οι Καλλικρατικοί Δήμοι, ενώ στάθηκε στις ιδιαιτερότητες της Τριφυλίας. Παρ’ όλα αυτά ο δήμαρχος υπερασπίστηκε το έργο της Δ.Α. υπογραμμίζοντας ότι παρά τις ασφυκτικές συνθήκες στο μέτρο του δυνατού ο Δήμος λειτούργησε και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Τελικά ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages