ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟΣΕ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟΣΕ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

Λίγους μήνες πριν, στις αρχές Αυγούστου, κυκλοφόρησε ευρέως η είδηση ότι η ΕΡΓΟΣΕ πουλάει 17.500 ελαιόδεντρα! Πρόκειται για δέντρα που απαλλοτριώθηκαν, μαζί με τη γη φυσικά, προκειμένου να φτιαχτεί νέα σιδηροδρομική γραμμή στην Πάτρα. Άραγε τα εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα που έχουν απαλλοτριωθεί για τον αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας τι έχουν απογίνει;… Πέφτοντας εντελώς τυχαία επάνω στην παλιά είδηση περί των ελαιοδέντρων που επρόκειτο να πωλήσει η ΕΡΓΟΣΕ, το μυαλό μας πήγε στα δέντρα -και όχι μόνο- που έχουν απαλλοτριωθεί προκειμένου να φτιαχτεί ο αυτοκινητόδρομος μέχρι την Καλαμάτα αλλά και η περιμετρική οδός της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Όσο και αν σκαλίσαμε τη μνήμη μας, δεν θυμηθήκαμε να έχει διενεργηθεί κανένας διαγωνισμός προκειμένου να πωληθούν όλα αυτά τα δέντρα και γενικά τα επικείμενα, σαν τους διαγωνισμούς που έκανε η ΕΡΓΟΣΕ. Τι έχει απογίνει λοιπόν αυτή η περιουσία του δημοσίου πλέον, οι πρώην ιδιοκτήτες της οποίας πληρώθηκαν προκειμένου να την παραχωρήσουν, με τη διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και της παρακατάθεσης των αποζημιώσεων που έχουν ορίσει τα δικαστήρια; Εκτός από ελαιόδεντρα μιλάμε για αποθήκες, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις, στέγαστρα, σωλήνες, περιφράξεις, διάφορα άλλα δέντρα, από καρυδιές και κερασιές μέχρι λεμονιές, πορτοκαλιές, μηλιές κ.λπ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα επικείμενα περνούν μαζί με τη γη στην ιδιοκτησία του δημοσίου, το οποίο καταβάλει χρήματα του κράτους προκειμένου να τα απαλλοτριώσει.
Όπως ορίζει ο νόμος, από την ημέρα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η παρακατάθεση της αποζημίωσης «έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση και η κυριότητα των απαλλοτριωθέντων έχει μεταβιβασθεί πρωτοτύπως (εκ του νόμου) στο Ελληνικό Δημόσιο». Τι τον έκανε λοιπόν αυτόν τον πλούτο το δημόσιο; kalamtajournal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages