Το Υπουργείο Περιβάλλοντος νίπτει τα χέρια του και ο Δήμος Τριφυλίας επικαλείται τις πολλές βροχές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος νίπτει τα χέρια του και ο Δήμος Τριφυλίας επικαλείται τις πολλές βροχές

ΧΑΡΜΑ οφθαλμών και ανευθυνότητας οι απαντήσεις του Υπουργείου περιβάλλοντος και του Δήμου Τριφυλίας στις ερωτήσεις των βουλευτών των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου και της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γαλέου, σχετικά με τη διαρροή λυμάτων στο λιμάνι Κυπαρισσίας. Όπως σημειώνει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής:
«Με τον εφιάλτη των λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου, από τα οποία πλημμυρίζουν δρόμοι αλλά και το λιμάνι, ζουν διαρκώς οι κάτοικοι στην περιοχή της Αποβάθρας Κυπαρισσίας. Τις προηγούμενες μέρες, για πολλοστή φορά, η περιοχή πλημμύρισε από λύματα αποχέτευσης, η ατμόσφαιρα από τη δυσωδία ήταν αποπνικτική, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την υγιεινή. Το όλο πρόβλημα είναι διαρκές και έντονο, εδώ και χρόνια, και οι κάτοικοι και επαγγελματίες, καθώς και οι αλιείς, βιώνοντας τον εφιάλτη των λυμάτων, κατ' επανάληψη έχουν κάνει εκκλήσεις cnx) Δημοτική Αρχή Τριφυλίας (όπως και παλιότερα στον Δήμο Κυπαρισσίας), αλλά ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει».
Η ερώτηση απευθύνθηκε στους υπουργούς Εσωτερικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ζητήθηκε να απαντήσουν «Ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για την οριστική λύση του προβλήματος και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος;».
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Απαντώντας στους βουλευτές, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης τους κοινοποίησε δύο έγγραφα υπηρεσιών του Υπουργείου του, από τα οποία προκύπτει ότι «τα ζητήματα που τίθενται άπτονται των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών της οικείας Αυτοδιοίκηση. Για το λόγο αυτό, έχει ζητηθεί και αναμένεται ενημέρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου».
Το πότε θα φθάσει η ενημέρωση από την Αποκεντρωμένη και πότε θα κοινοποιηθεί στους βουλευτές είναι θολό.
Απάντησε, όμως, ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος κοινοποίησε στον Γιώργο Γαλέο, έγγραφο του Δήμου Τριφυλίας, με ημερομηνία 1 Απριλίου, χωρίς να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, υπογράφεται από τον αντιδήμαρχο Ιωάννη Μερκούρη και αναφέρει:
«Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό σας, που αφορά την ερώτηση του βουλευτή κ. Γ. Γαλέου, σας αναφέρουμε ότι η περιοχή της αποβάθρας Κυπαρισσίας είναι μια μεγάλη περιοχή και δεν διευκρινίζεται στην ερώτηση του το συγκεκριμένο σημείο.
Πέραν όμως αυτών, η περιοχή αυτή εξυπηρετείται αποχετευτικά και τα όποια νερά εμφανίζονται εκεί, είναι βρόχινα, τα οποία κατά την φετινή περίοδο ήταν και πάρα πολλά».

Μετά από αυτά ο ποιητής σήκωσε τα χέρια!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages