ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ Η Ν.Δ. ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΡΕΚΛΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ Η Ν.Δ. ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Σαν χθες, ημέρα έναρξης των προσυνδιασκέψεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Πάτρα με ομιλία του κ. Σαμαρά και κεντρικό σύνθημα «Ακούμε, συζητάμε, προχωράμε», συμπληρώθηκαν ακριβώς τρεις μήνες από τη μεγάλη εκλογική ήττα της Ν.Δ. από το ΣΥΡΙΖΑ. Το στρατηγικό αδιέξοδο της κεντροδεξιάς παράταξης είναι εμφανές, καθώς αναδείχθηκε σαφώς η εγκατάλειψη της ιδεολογικής κληρονομιάς της, ενώ ένα άλλο ζήτημα αφορά στη διάσπαση της κεντροδεξιάς βάσης. Η Ν.Δ. αναζητά πυξίδα για την πορεία της, σε μια χρονική στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί με τη δική του στρατηγική να απομονώσει πολιτικά την αξιωματική αντιπολίτευση, που προσπαθεί να συνέλθει από το εκλογικό σοκ του περασμένου Ιανουαρίου. Το 28% που έλαβε η Ν.Δ. στις εκλογές είναι, όπως αποδεικνύονται και στις δημοσκοπήσεις, πάρα πολύ εύθραυστο. Η βασική παραδοχή που πρέπει να έχει τόσο η σημερινή ηγεσία όσο και οι επίδοξοι δελφίνοι είναι ότι η παράταξη υπάρχει, αλλά δε βρίσκεται μόνο μέσα στη Ν.Δ. Πάνω σ’ αυτό το αφήγημα είναι στηριγμένες και οι προσπάθειες στο εσωτερικό μέτωπο του κόμματος να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία στη μετά- Σαμαρά εποχή.
Ήδη έχει ξεκινήσει ο μηχανισμός συλλογής του απαραίτητου αριθμού υπογραφών για την κατάθεση πρότασης μομφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα προς το πρόσωπό του. Μάλιστα, επειδή το ενδεχόμενο νέων εκλογών έρχεται όλο και πιο επιτακτικά στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, κύκλοι του κόμματος θεωρούν ότι, αν η αξιωματική αντιπολίτευση πάει σ’ αυτές με την ίδια ηγεσία, δεν έχει καμία ελπίδα αλλαγής του παιχνιδιού. Πριν, όμως, από το κείμενο με τους αντιφρονούντες βουλευτές, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Επένδυση», να βγει στη δημοσιότητα άλλο κείμενο, που θα υπογράφουν πρώην βουλευτές του κόμματος, κυρίως της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages