Έφοδο στα δημόσια έργα για διαφθορά προανήγγειλε ο Νικολούδης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Έφοδο στα δημόσια έργα για διαφθορά προανήγγειλε ο Νικολούδης

Στην πρώτη του συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης θέλησε να εμφανιστεί αισιόδοξος, παρά τα προβλήματα του κρατικού μηχανισμού για την είσπραξη χρημάτων από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προαναγγέλλοντας ταυτοχρόνως ότι ο τομέας στο οποίο θα γίνουν σημαντικές έρευνες και παραμβάσεις προκειμένου να ανακαλυφθεί φοροδιαφυγή και μαύρο χρήματα είναι οι κατασκευές και κυρίως τα δημόσια έργα.
Ο κ. Νικολούδης είπε ότι η μάχη με τη φοροδιαφυγή έχει κερδηθεί, και μίλησε για 28.000 ΑΦΜ που έχουν ήδη ελεγχθεί και στα οποία έχουν διαπιστωθεί μεγάλες αποκλίσεις, με αποτέλεσμα να μπορούν να εισπραχθούν 2,5 με 3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό συνολικά ελέγχθηκαν 28.000 ΑΦΜ για το 2011 και εντοπίστηκαν 5.500 παραβάτες των οποίων οι καταθέσεις είχαν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με τα δηλωμένα τους εισοδήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η απόκλιση των δηλωθέντων και αυτών που κατείχαν ήταν της τάξης των 7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων, σύμφωνα με τον υπουργό, μπορούν να εισπραχθούν 2,5 με 3 δισ. ευρώ. Ωστόσο ο υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει δυσχέρεια στην είσπραξη, καθώς οι εφορίες λένε ότι δεν είχαν κάνει τέτοιο έλεγχο, ενώ και το ΣΔΟΕ είναι αποδυναμωμένο στελεχιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages