«Η μεγαλύτερη αντιμεταρρυθμιστική δύναμη στη χώρα είναι η ύπαρξη του κομματικού κράτους» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

«Η μεγαλύτερη αντιμεταρρυθμιστική δύναμη στη χώρα είναι η ύπαρξη του κομματικού κράτους»

«Η μεγαλύτερη αντιμεταρρυθμιστική δύναμη στη χώρα είναι η ύπαρξη του κομματικού κράτους» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, και πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό τον κάλεσε να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δημιουργία κομματικού κράτους, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο ενάντια σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια κάθε κυβέρνησης. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «με την πολιτική μας πρωτοβουλία που, αφενός υπερβαίνει τα όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και, αφετέρου, άλλαξε το πολιτικό κλίμα στη χώρα προσφέροντας σύνεση και ψυχραιμία, δώσαμε διέξοδο στην Κυβέρνηση σε μια κρίσιμη στιγμή και ισχυροποιήσαμε τη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας», αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου διευκρίνισε για μία ακόμη φορά ότι οι λόγοι της «συνταγματικά σύννομης αυτής πράξης» είχε ως σκοπό τον περιορισμό εξωτερικού δανεισμού της ΤτΕ με υψηλότερο κόστος, και όχι την κάλυψη των αναγκών καταβολής μισθών και συντάξεων, το οποίο ποτέ η Κυβέρνηση δεν υποστήριξε. «Η Κυβέρνηση εξαρχής προσδιόρισε το πολιτικό πλαίσιο στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης, θα έπρεπε ωστόσο να είχε διαμορφώσει και ένα σχέδιο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα ανέκυπταν κατά τη διαπραγμάτευση» συνέχισε ο κ. Τατούλης και ασκώντας κριτική σημείωσε ότι «αν υπήρχε τέτοιο σχέδιο δεν θα χρειαζόταν τέτοιες βεβιασμένες κινήσεις, όπως η ΠΝΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages