ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΤΟ ΘΕΜΑ των αποθεματικων των δήμων έθιξε ο δήμαρχος ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ προτείνοντας στο σώμα την έκδοση ψηφίσματος ωστε να μην γινει κάκιστη η η κατάσταση στο δημο, λεγοντας οτι αποτελεί αστείο οτι εχουν την βούλα του διοικητή της τράπεζας ελλαδος. Τα αποθεματικά του δήμου ειναι 4,6 εκ. Ευρω ενω ο Δήμος εχει επιτόκιο απο τις τράπεζες 4,33%, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να αλλάξει τα δεδομενα καθως τα θεματικά αποτελούσαν ανέκαθεν στόχο καθως το αυτοδιοίκητο των δήμων εινσι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Μάλιστα εξηγησε οτι μπορει να γινει κούρεμα με αιτιολογία το κούρεμα του χρέους. Για τα αποθεματικά του δήμου απαντησε η αρμόδια αντιδήμαρχος ενω επικράτησε ένταση απο την αντιπολίτευση καθως δεν υπηρχε εισηγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.
Το χρηματικό υλοποιπο μέχρι 8 Απριλίου ειναι 4.413.000 εκ. Ευρω αλλα εχουν γινει πληρωμές που δεν εχουν καταχωρηθεί στο σύστημα, ενω οι δεσμεύσεις του δήμου απο τα δικαστήρια ειναι 102.000 ευρω. ΠΑΝΤΩΣ ο κ. ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ανέβασε τους τόνους καθως δεν πήρε απαντησεις στα ερωτήματα του..μιλώντας για οικονομικό πόλεμο με δεδομενα που θα φέρουν την χώρα στο χείλος του γκρεμού, λεγοντας οτι πρώτα ειναι η Ελλάδα. Εξαλλου δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν ενημέρωση για το 10% εκταμίευσης του ποσού που μπορει να πράξει ο Δήμος. Το θεμα πήρε πολιτικές προεκταΣεις για την διαπραγματευΣη της χώρας σχετικά με την τακτική της κυβερνηςης. Πολιτική τοποθετηΣη εκανε ο ΝΩΝΤΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ για το κατεπείγον της πράξης νομοθετικής περιεχομένου απο τη πολιτεία, μιλώντας για την θηλιά των δανειΣτων που σφίγγει γύρω απο την χώρα ενω εκανε κριτική για το προγραμμα οικονομικης πειθαρχίας της προηγούμενης συγκυβερνηςης που απτετυχε παταγωδώς και τη πολιτική μνημονίων που διάλυσαν τη μεσαία τάξη. Για φτωχοποίηση του λαού εκανε τελος λόγο ο κ. Κουκουμης. Σε λάθη υπέπεσε η Κα ΠΑΝΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥ παντως σχετικά με την θητεία της προηγούμενης αρχής για τον αντιδήμαρχο οικονομικών και την οικονομική επιτροπή οπως το καυτηρίασε ο κ. ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages