ΚΑΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΚΑΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΜΕ σημαντικές αλήθειες αλλά και συλλογικότητα ώστε να επέλθει ενότητα του εμπορικού κόσμου ολοκληρώθηκε το ΣΆΒΒΑΤΟ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας η Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας ενώ την Κυριακή ακολούθησε η έγκριση των πρακτικών και απολογισμού της ένωσης παρουσία του Προεδρείου.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας που πρόσφατα ανέλαβε την διοίκηση κ. Κώστας Παυλίδης έκανε λόγο για τόνωση της συλλογικότητας μέσα από έμπρακτες αποδείξεις για την ενότητα του εμπορικού κόσμου, καυτηριάζοντας παράλληλα την σημερινή εικόνα των εμπόρων σε σχέση με την τοπική οικονομία στα πλαίσια ενός ειλικρινούς, ισότιμου διαλόγου για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Πατρών κ.Γιώργος Ρώρος εστίασε σε τοπικά προβλήματα πέρα από τα οικονομικά ζητήματα που αφορούν τα κόκκινα δάνεια αλλά και το ασφαλιστικό ζήτημα. Τόνισε ότι ανάπτυξη χωρίς έργα παρά τα λόγια δεν έρχεται μέσα στο πνεύμα της πραγματικής οικονομίας στις τοπικές κοινωνίες που μέσα από την σύμπραξη μπορούν να επιτευχθούν, ενώ πρόσθεσε σε τοποθέτηση ότι τα θέματα εμπορίου δεν έχουν αποσαφηνιστεί στη τοπική αυτοδιοίκηση θέτοντας ζητήματα για το παραεμπόριο, τις λαικές αγορές, την συνεργασία εμπόρων και Δήμων όπως και τον συντονισμό δράσεων αλλά έθεσε ταυτόχρονα το θέμα των ανασφάλιστων εργαζομένων ασκώντας κριτική στην απουσία πολιτικής από τα ταμεία που θυμίζουν βαρέλι χωρίς πάτο.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑΥΤΙΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΜΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής επιτροπής κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος από τη Κυπαρισσία διαπίστωσε ότι η πλούσια αγροτική παραγωγή της Τριφυλίας συμβάλλει στο εθνικό ΑΕΠ χωρίς όμως να το έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες με 200 εκ. ευρώ τα έσοδα από τη περιοχή λόγω των αγροτικών προιόντων, ενώ για το τουριστικό κομμάτι είπε ότι είναι αναξιοποίητες οι παραλίες με αφορμή το θέμα του Προεδρικού διατάγματος για το Κυπαρισσιακό κόλπο με αποτέλεσμα να χάνονται επενδύσεις και άρα θέσεις εργασίας. Επισήμανε το θέμα του προαστιακού σιδηροδρόμου ενώνοντας την Αρχαία Μεσσήνη, Κυπαρισσία με την Αρχαία Ολυμπία, την πλούσια ενδοχώρα που δεν αξιοποιείται, το θέμα του Λιμανιού που αποτελεί μεγάλο σκάνδαλο η διαμόρφωσή του χωρίς να προχωρά η αποκατάσταση, ενώ χαρακτήρισε γάγγραινα τα υψηλά διόδια καταλήγοντας ότι δεν επιλύθηκε από τους Δήμους οι λαικές αγορές που λειτουργούν με παράνομες καταλήψεις θέσεων και πωλητές χωρίς άδεια και έτσι χάνονται έσοδα και θέσεις εργασίας.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ
Ο Γιώργος Μαραγκός από τον Εμπορικό της Αμαλιάδας ήταν καυστικός για την αδράνεια της Πολιτείας και των Δήμων σε απλά θέματα μιλώντας για το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας που ταλανίζει την Ηλεία παρά τις υποσχέσεις των πολιτικών καυτηριάζοντας ότι οι βουλευτές είναι εκτός πραγματικότητας για την ζοφερή εικόνα της πραγματικής αγοράς. Επίσης μίλησε για την ταύτιση της Ολυμπίας οδού με τον Δυτικό σιδηροδρομικό άξονα διερωτήθηκε ωστόσο ότι μετά από 20 χρόνια αμφιβάλλει αν θα υπάρχουν έμποροι. Έθιξε πάντως το ασφαλιστικό πρόβλημα όπως και την ανακεφαλαιοποίηση των χρεών ως διέξοδο από τα προβλήματα. 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του Προέδρου εμπορικού συλλόγου Κεφαλλονιάς για τα μονοπώλια στην αγορά, ενώ η Δέσποινα Ασημακοπούλου προέβη σε διαπιστώσεις για το γεγονός ότι τόσα χρόνια ακούγονται τα ίδια χωρίς αποτέλεσμα αλλά και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Γαργαλιάνων κ. Φ. Παναγιωτόπουλος..Τέλος παρέμβαση έκανε εκπρόσωπος αθλητικών συλλόγων της Κυπαρισσίας κα του Ράδιο 936 Μεσσηνίας για το θέμα των οδικών αξόνων. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages