ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 'ΘΑΡΡΟΣ' ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ KYPARISSIANEWS.COM - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 'ΘΑΡΡΟΣ' ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ KYPARISSIANEWS.COM

Νέοι φόβοι έχουν προκληθεί και διάχυτη είναι η ανησυχία που επικρατεί στην Τριφυλία για «λουκέτα» που έρχονται προσεχώς σε αστυνομικά τμήματα της περιοχής, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης στην ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η αναδιάρθρωση θα φτάνει και σε κάποιες περιπτώσεις θα ξεπερνά το 50%, με το σχέδιο των αστυνομικών υπηρεσιών που παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αναμένεται σύντομα να παρουσιαστεί επισήμως από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, να προβλέπει την... εξαφάνιση έως και έξι στα δέκα αστυνομικών τμημάτων ή, αλλιώς, συγχώνευση «πέντε σε ένα», κυρίως στις επαρχιακές πόλεις και λιγότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ο αναπληρωτής υπουργός αναμένει την τελική εισήγηση - μελέτη της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ για την «εξαφάνιση» των απαιτούμενων αστυνομικών υπηρεσιών. Η εισήγηση περιλαμβάνει τα πληθυσμιακά κριτήρια περιοχών και στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας σε αυτές. Με αυτά τα κριτήρια θα καταργηθούν αστυνομικές υπηρεσίες στις περιοχές στις οποίες μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες αστυνόμευσης από υπηρεσίες όμορων περιοχών.
Οι κάτοικοι της Τριφυλίας αλλά και οι παράγοντες του Δήμου φοβούνται πως με την αναδιάρθρωση θα μπουν «λουκέτα» σε αστυνομικά τμήματα που έχουν μικρή δύναμη, κάτι που προωθούσε και η προηγούμενη συγκυβέρνηση και, μάλιστα, είχε νομοθετήσει σχετικά, αλλά εξαιτίας των αντιδράσεων σε όλη τη χώρα είχε «παγώσει». Στην Τριφυλία, σύμφωνα με στοιχεία που κατ’ επανάληψη από προηγούμενα χρόνια ανέφεραν τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών υπαλλήλων και έχουν δημοσιευθεί, σχεδόν οι μισές από τις οργανικές θέσεις παρέμεναν κενές, αφού δεν υπηρετούσαν τόσοι υπάλληλοι όσοι προβλέπονταν. Με την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων, οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, όχι μόνο δε διατηρούνται ή ενισχύονται, αλλά, αντίθετα, εκτιμάται ότι θα συρρικνωθούν ακόμη περισσότερο. Όπως έχουμε επισημάνει στο «Θ», σε μια περίοδο που λόγω και της οικονομικής κρίσης παρατηρείται αύξηση των παραβατικών συμπεριφορών και έξαρση της εγκληματικότητας, αντί να ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις, όπως όφειλε και οφείλει να κάνει η Πολιτεία, υπάρχουν φόβοι πως με την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ οι αστυνομικές δυνάμεις, εάν δεν ενισχυθούν σημαντικά, δε θα μπορούν εκ των πραγμάτων να επιτελέσουν τα καθήκοντα του ρόλου και της αποστολής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages