ΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με τον αποκλεισμό των ελληνικών συλλόγων από τις διεθνείς οργανώσεις να είναι προ των  πυλών, εξέλιξη με τεράστιες οικονομικές επιπττώσεις για τις ομάδες και γενικότερα για τον αθλητισμό, ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής επιχείρησε να κάνει μια τρίπλα.
Μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζο, ο Σταύρος Κοντονής  ανακοίνωσε οτι προτίθεται να προσκαλέσει UEFA και Fifa  στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για αν εκθέσουν τις απόψεις τους.
Δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού: «Διαβάζοντας  τη συνέντευξη του κυρίου Ινφαντίνο (σσ. γενικός γραμματέας UEFA) είδαμε ένα φως να βρεθεί μια λύση από έναν εποικοδομητικό διάλογο. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά η UEFA αναγνωρίζει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς ήρθε η ανακοίνωση των δύο διεθνών ομοσπονδιών που ήταν τελεσιγραφικού χαρακτήρα και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να απέχει της νομοθετικής διαδικασίας με βάση τελεσιγραφικές εντολές.
Υπάρχει πρόθεση να προσκληθούν οι δύο ομοσπονδίες κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου από τη Βουλή. Να είναι εδώ την Τρίτη για να εκθέσουν τις απόψεις τους. Ελπίζω σε αυτό το πλαίσιο να ακούσουμε και κάποιες προτάσεις για τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει. Γιατί ή ισχύουν οι δηλώσεις του κ. Ινφαντίνο που έγιναν χθες το μεσημέρι ή ισχύει το τελεσιγραφικού τύπου διάγγελμα που μας έστειλαν οι διεθνείς ομοσπονδίες.
Ελπίζουμε να ισχύει το πρώτο. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να ακυρώσει το αυτοδιοίκητο ή να λειτουργήσει ώστε να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις. Θα πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις μας δεν θα γίνουν στο δίλημμα ή αποδέχεστε τις παθογένειες και τη σήψη ή αποκλείουμε τις ελληνικές ομάδες. Καλούμε την UEFA και τη FIFA να αναλάβουν τις ευθύνες τους και πρωτοβουλίες. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα περιμένουμε σε ένα πνεύμα συνεργασίας».
Τι θα κάνει η UEFA
Συμφωνα με το Gazzetta. gr, aπό την στιγμή της κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας της UEFA εκδήλωσε την πρόθεσή του, εφόσον προσκληθεί, να παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής για να εξηγήσει τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και να αναλύσει τις συστάσεις που απέστειλαν η UEFA&FIFA προς τον Κοντονή για αλλαγές σε άρθρα του νομοσχεδίου προκειμένου ο νόμος να μην αποτελέσει κυβερνητική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Συνεπώς είναι πολύ πιθανό, αν όχι βέβαιο, ότι ο Ινφαντίνο, δηλαδή στην πραγματικότητα το “νούμερο 2” της UEFA να επιλέξει να δώσει ο ίδιος το παρών στο νέο ραντεβού με τον Κοντονή στις 28 Απριλίου προκειμένου να του δείξει με την παρουσία και την στάση του ότι πράγματι “υπάρχει άλλος δρόμος για να λυθούν τα ελληνικά προβλήματα του ποδοσφαίρου”, όπως δήλωσε ο Ελβετός στο gazzetta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages