Προτάσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο Διεθνές Φόρουμ κρουαζιέρας, στην Αρχαία Ολυμπία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Προτάσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο Διεθνές Φόρουμ κρουαζιέρας, στην Αρχαία Ολυμπία

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, 22-23 Μαΐου, με θέμα «Οικονομικές Επιπτώσεις της Κρουαζιέρας στους παράκτιους, νησιωτικούς και παραποτάμιους προορισμούς».
Το Φόρουμ αυτό αποτελεί συνέχεια του Πανευρωπαϊκού διαλόγου που εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τα ενδιαφερόμενα μέρη της βιομηχανίας της κρουαζιέρας και των τοπικών προορισμών στις 5 και 6 Μαρτίου 2015 στις Βρυξέλλες.Η διοργάνωση έγινε από το Επιμελητήριο Ηλείας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR) και με την ειδική συνεργασία της Ένωσης Μεσογειακών Επιμελητηρίων (ASCAME) και τον Επιμελητηριακό όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ).
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας έκανε επισημάνσεις για τα προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα ελληνικά λιμάνια και πρότεινε αυτά που ζητούν οι εταιρείες κρουαζιέρας από την ελληνική πολιτεία.
Να παρουσιάσει η χώρα ένα σχέδιο και χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών υποδομών.
Να υπάρξει σταθερό πλαίσιο (νομικό–οικονομικό) για την λειτουργία της κρουαζιέρας.
Να υπάρξει ένας μοναδικός κρατικός φορέας (οργανισμός) με τον οποίο θα συζητούν οι εταιρείες κρουαζιέρας για την επίλυση των προβλημάτων τους, διότι σήμερα οι συζητήσεις γίνονται με πέντε διαφορετικά υπουργεία.
Στα λιμάνια που υπάρχει αύξηση της κρουαζιέρας (όπως Σαντορίνη, Μύκονος, Ρόδος, κ.λπ.) είναι ανάγκη να καθιερωθούν χρονοθυρίδες (SLOTS) για την σωστή εξυπηρέτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages