ΜΕ ΤΑ 15ΜΕΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΜΕ ΤΑ 15ΜΕΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Εμφάνιση ΓΕΛ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ.JPGΕμφάνιση ΓΕΛ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ.JPGΣΥΝΑΝΤΗΣΗ εργασίας είχε την Τρίτη ο Δήμαρχος Τριφυλίας με τα δεκαπενταμελή συμβούλια των σχολικών μονάδων της Κυπαρισσίας είχαμε χθες, όπου μαθητές από το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο, όπως και το Γυμνάσιο της πόλης πήγαν μετά από πρόσκληση στο Δημαρχείο, ώστε να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τους μαθητές μίλησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας με τους αντιδημάρχους Παιδείας Γιάννη Μερκούρη και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αδρακτά. Ο κ. Κατσίβελας τόνισε προς τους μαθητές ότι «έχετε σκέψη, ανησυχίες, ευαισθησίες και ωριμότητα να εκφράζεστε. Ο,τι προτείνετε θα το συζητούμε με την Τεχνική Υπηρεσία, Και ό,τι μπορούμε θα το υλοποιούμε, καθώς θέλουμε να δημιουργούμε μια πόλη όπως την θέλουν οι μαθητές, οι νέοι αυτού του τόπου». Ο ίδιος μίλησε για αξιοποίηση του Γυμναστηρίου, για την αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας, όπως και για την βελτίωση της σχολικής στέγης στην περιοχή.
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ
 Οι εκπρόσωποι του 15μελους από το ΕΠΑΛ ζήτησαν την βελτίωση των υποδομών μέσα από έργα που έχει προτείνει η Τεχνική υπηρεσία- καθώς προτάσεις έγιναν και από την Επιτροπή Διαβούλευσης προ καιρού- εστιάζοντας στην 3μερη κατάληψη η οποία είχε ανέδειξε το θέμα με την αναπροσαρμογή της ύλης στο μάθημα της Οικονομίας υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος ως αρωγός πρέπει να στείλει επιστολή στο υπουργείο για το θέμα. Εξέφρασαν την άποψη ότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ λόγω ειδικότητας διεκδικούν υψηλότερα μόρια για την εισαγωγή τους σε ορισμένες σχολές λόγω της κατεύθυνσης που έχουν για το επαγγελματικό τους μέλλον. .
ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΕΛ- ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Με ενδιαφέρον επίσης ο Δήμαρχος άκουσε τους μαθητές από το ΓΕΛ και το Γυμνάσιο ζητώντας δίκαιη κατανομή των πόρων που προβλέπονται στα σχολεία, ενώ έθιξαν το θέμα του Τουριστικού Περιπτέρου στο οποίο πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις. Τους μαθητές απασχόλησαν στη συζήτηση την εικόνα που υπάρχει στο λιμάνι της πόλης,τους δημοτικούς δρόμους, την έλλειψη σχολικών φυλάκων,όπως και το ζήτημα το αμφιθεάτρου «Αλέκος Παπαδόπουλος». για το οποίο πήραν την απάντηση ότι περιλαμβάνονται ποσά στον προϋπολογισμό με συγκεκριμένα έργα. Τέλος τονίστηκε ότι οι μαθητές ετοιμάζουν μακέτα για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης.
ΙΩΑΝ.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages